WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Brief 2 van Gert Zagt
Wijdemeren, wo 31 december 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Gert Zagt (ZZP) schreef een tweede ingezonden brief als reactie op de brief van Robby Israel (VVD) die reageerde op de eerste brief van Zagt.

ingezonden brief

Reactie op Robby Israel
Ingezonden brief Wijdemeren, 29 december 2014

Geweldig, wat fijn dat eindelijk ook de VVD zich roert in de discussie over de fusie met Hilversum. Jammer dat het alleen bij monde van fractie-assistent Robby Israel is. De vraag is dan altijd: is het een
persoonlijke mening of is het namens de VVD?

Ik krijg een lesje verantwoordelijkheid. Dhr Israel doet dat met een burgemeestersverhaal. Wat een doorzichtige poging de lezer volkomen op het verkeerde been te zetten! Het is voor mij de beste illustratie dat mijn open brief aan de inwoners (3 december in de lokale bladen) de juiste snaar raakt.

Alle argumenten die ik in mijn brief noem heb ik terug gehoord van de inwoners op de recente dorpsavonden. Onze dorpsbewoners willen geen bijwagen van Hilversum worden. Onze inwoners koesteren bijvoorbeeld het kleinschalige, de identiteit van de dorpen en het bereikbare bestuur.
Eenvoud is het kenmerk van het ware. Juist dat ware laat de VVD zo uit de handen vallen in een onbesuisde actie die bovendien in strijd is met het eigen verkiezingsprogramma!

Want wat zegt de VVD nu? "Zo snel mogelijk fuseren met Hilversum", dat roept VVD-raadslid en fractievoorzitter Tim Emmelot keer op keer in de openbare vergaderingen. Als hij zelf ook alle dorpsavonden had bijgewoond, zal zowel hij als de VVD wel anders gaan praten. Ik zag hem helaas alleen maar op de avond in Loosdrecht.

Het tegengeluid van de inwoners op alle avonden was overduidelijk en niet mis te verstaan. De burgemeester deed er alles aan door te stellen dat er nog niets besloten is maar de inwoners prikken er feilloos doorheen. De zienswijze naar het bestuur van Noord-Holland
waarover op 9 oktober jl door de gemeenteraad van Wijdemeren BESLOTEN is, laat er immers geen misverstand over bestaan. Letterlijk staat daarin: "Evident is verder dat samenwerking met de
beoogde FUSIEPARTNER HILVERSUM vanaf nu de ruimte moet krijgen".

Dhr Israel stelt in zijn repliek dat de visie en de zienswijze(n) van de gemeenteraad niet bindend zijn. Hoe serieus ben je dan als partij? De VVD ziet het dus niet als erg principieel. Bij de VVD kan het morgen weer anders zijn. Dat geeft hoop. Daar zullen coalitiepartners CDA en PvdA/GL blij mee zijn!

Grote vraag is nu wat de VVD (en ook het CDA) nog kunnen en willen met de stem van de inwoners. Nemen zij afstand van hun BESLUIT of negeren zij het stopteken en dendert de trein keihard door? Inwoners die aan de noodrem trekken mag je toch niet opgesloten in de rijdende trein achterlaten?

Nee, beste Robby, ik neem mijn verantwoordelijkheid wel en heb ook altijd een alternatief. Ik ben geen 'tegenstemmer'. Dat we als gemeente initiatieven moeten nemen om de toekomst de baas te kunnen is duidelijk. Maar wel op basis van een stevig fundament. De keus voor Hilversum ontbeert ieder fundament, sterker nog die keus is gebouwd op drijfzand.

U probeert met uw brief de mening van een gekozen volksvertegenwoordiger de kop in te drukken. Ik zie het juist als de verantwoordelijkheid van een raadslid om mijn kennis te delen met de inwoners die de raadsleden kiezen. Dat is mijn drive, daar hou ik van en daar sta ik voor. Ik wil u bedanken voor uw repliek. U beticht mij van het misslaan van de plank. Nu ben ik redelijk handig met planken, hamer en spijkers. Ik denk dat ik de spijker op de kop geslagen heb. En ik heb nog spijkers genoeg!

Groet,

Gert Zagt
(oud-wethouder en thans gemeenteraadslid fractie Zagt-Zandbergen)

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief