WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Brief 1 van Gert Zagt
Wijdemeren, di 30 december 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De brief van Gert Zagt (ZZP) van 29 november kregen wij alsnog toegezonden. Op onderstaande brief reageerde Robby Israel (VVD) op 7 december.

Leesadvies

Om de draad even vast te kunnen houden:

  • Lees eerst onderstaande brief, die op 29 november naar het Weekblad Wijdemeren werd gezonden.
  • Lees daarna het stuk van Robby Israel van 7 december. (Dat stond vandaag ook in het WW.)
  • Lees daarna het volgende bericht waarin Gert Zagt weer reageert op de brief van Robby Israel. (Ook de brief van Gert Zagt stond vandaag in het WW.)

ingezonden brief

Ingezonden brief
Wijdemeren, 29 november 2014

Beste inwoners,

Er moet mij iets van het hart. Vier jaar lang was ik met veel plezier, inzet en toewijding één van uw wethouders. Helaas vond er na 19 maart een grote stoelendans plaats. Voor mij nu ook een andere plek.

Echter vanaf mijn raadszetel zal ik voor uw belang verder blijven knokken.
De verkiezingsprogramma’s van alle partijen uit Wijdemeren heb ik heel goed gelezen. Alle partijen schreven dat ze een zelfstandig Wijdemeren wilden. Over een Fusie had niemand het. Op grond van die partijprogramma’s gaf u 19 maart uw stem. Ik ben van mening dat uw stem nu misbruikt wordt door de partijen die nu de dienst uit maken. CDA, VVD, PvdA/GL leveren onze gemeenschap zonder enig voorbehoud uit aan Hilversum.

Dat is een minachting van de democratie. Voor een fusie had u niet uw stem gegeven.
Zij sturen aan op gemeenteraadsverkiezing NA de fusie. Wij, inwoners van Wijdemeren zijn dan nog maar een klein onderdeeltje van die nieuwe fusiegemeente. Uw belang zal dan dus letterlijk weggecijferd zijn. Tegenover één Wijdemeerder staan dan vier Hilversummers.
Ik wil u wel wakker schudden. Met deze onverwachte en onbesuisde actie wordt u dus letterlijk monddood gemaakt. Het huidig College wil uw stem pas horen als de fusie al een feit is. Zo gaan we in Nederland niet met elkaar om toch?

Als wethouder heb ik veel geïnvesteerd in samenwerking met Weesp en de diverse dorpen van Stichtse Vecht zoals Tienhoven, Breukelen, Nieuwersluis, Loenen aan de Vecht, Loenersloot, Vreeland en Nigtevecht. Allemaal dorpen die vergelijkbaar zijn met onze eigen identiteit. Veel ruimte, natuur, water en prachtige historie. Ruim een jaar later wordt deze samenwerking de nek omgedraaid. Dat geeft Wijdemeren het imago als onbetrouwbare partner. Het raakt onze medewerkers en het leidt tot enorme kapitaal vernietiging. En wie mag dat betalen? U, de inwoner krijgt de rekening.

Het huidige college van Burgemeester en Wethouders wil u laten geloven dat aan het fusieplan een uitgebreid zorgvuldig proces vooraf ging. Ik kan u zeggen dat is het niet! Ik heb alles meegemaakt. Uiterst belangrijkste stappen in het proces zijn overgeslagen. De door de gemeente ingehuurde adviseur heeft het werk niet eens afgemaakt. Het college trechterde ons al tijdens de 2e conferentie naar fusie met Hilversum! Weinig tot geen ruimte voor openlijke dan wel openbare discussie.

Er is niet in kaart gebracht wat we voor Wijdemeren willen behouden en straks nog te zeggen hebben. Onderzoek naar de intrinsieke wil van de fusiepartner Hilversum en het gedeelde belang is niet gedaan. Tevens is niet vastgesteld welk financieel voordeel aan de fusie zit. Geen enkel toets of kengetal is er gegeven. Het fundament ontbreekt totaal. En u bent als inwoner volledig gepasseerd. Het proces is uiterst knullig en gebrekkig verlopen. En deze beslissing is daarom door ons als raad ook niet te toetsen. Onbegrijpelijk dat de collega’s van de coalitie niet hun controlerende taak op zich nemen. Was het uw bedoeling dat raadsleden zo met uw belang omgaan toen u 19 maart stemde?

Dat onze kinderen in Hilversum naar het voortgezet onderwijs gaan is nu ook al het geval. Dat er in Hilversum boodschappen gedaan worden idem dito. Misschien ook naar theater of film. Maar ook daarvoor hoef je niet te fuseren. Dat Hilversum zijn verkeer op ons afwentelt weten we al lang. Dat Hilversum de realisatie van de wijk Ter Sype onmogelijk maakte ook. En dat Hilversum ons alleen maar nodig heeft om een grote stad van meer dan 100.000 inwoners te worden is een publiek geheim. Kortom: laat u niet in slaap sussen, word wakker en verhef uw stem!

Gert Zagt

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief