WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NM: Vette Vogels, Succes!
's-Graveland, wo 31 december 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Afgelopen zondag 28 december, was het weer Vette Vogel-dag in het bezoekerscentrum te 's-Graveland, een van de 'Wilde Buitendag' evenementen.

persbericht

Vette Vogels een succes!

Afgelopen zondag 28 december, was het weer Vette Vogel-dag in het bezoekerscentrum te ’s-Graveland, een van de ‘Wilde Buitendag’ evenementen voor het hele gezin, georganiseerd door Natuurmonumenten. Een echte OERRR Doe-dag voor jong en oud, in het teken van de winter blijvertjes en de trekvogels.

Een ‘Coole’ dag in de Natuur

Ook dit jaar was er weer een gezellig drukke opkomst en waren de laatste twee workshop volgeboekt.
De kinderen en hun ouders hebben genoten van de leuke spelletjes tijdens de wandeling met de boswachter, die van alles vertelde over bijvoorbeeld waarom sommige vogels duizenden kilometers naar het zuiden vliegen. We; echt stoere vogels!
Voor de winterblijvertjes maakten de kinderen heerlijke snacks. Want de vogels die hier blijven, zijn ook echte helden, zij moeten extra hun best doen om voedsel te vinden. Voor bijvoorbeeld het roodborstje is een lekker vogelhapje geen overbodige luxe. Dit vogeltje verliest tijdens een gemiddelde winternacht 10% van zijn gewicht. Dat moet hij er overdag dus wel weer even bijsnacken.
Met materialen, zoals dennenappels, pinda’s en zaden, werden kleine ‘vogel-snackbars’ gemaakt, om ze daarbij te helpen.

Wilde Buitendag = OERRR!

Zodra een kind de deur uitstapt, stapt het in OERRR. Op straat, in het park en in de tuin. Er is buiten een prachtige wereld te ontdekken en te beleven. Vandaar dat Natuurmonumenten drie keer per jaar Wilde Buiten Dagen organiseert met iedere keer een ander thema. In het voorjaar weer ‘Leer Overleven’, gevolgd door ‘Leer toveren’ rond september en in december dus ‘Vette Vogels’. Meer over OERRR vindt u op de website van Natuurmonumenten. Tot OERRR!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
NM/H. Klinkenberg
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief