WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Archief: Onderdeel van WWK
Wijdemeren, di 30 december 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De afgelopen paar weken is er onder de motorkap hard gewerkt aan de WWK. Het archief, dat op een andere server stond is samengevoegd met de actuele WWK.

Als het goed is heeft u er niets van gemerkt, hooguit dat er minder berichten op de WWK verschenen, omdat we met andere dingen bezig waren. Maar achter de schermen hebben wij heel hard gewerkt aan het integreren van het archief, opdat u nu op 1 plek de geschiedenis van de gemeenten 's-Graveland en Wijdemeren vanaf 1996 tot vandaag kunt vinden, 18 jaar historie.

Een monnikenwerk, want de WWK heeft in totaal ruim 13.000 pagina's en 25.000 andere onderdelen, zoals foto's en andere bestanden (doc, pdf, etc.). Gelukkig bestaan er hulpmiddelen om geautomatiseerd links aan te passen, onderdelen te veranderen en bestanden binnen de site te verplaatsen, maar toch, veel werk.

Het werkt nog na 18 jaar!

Dat halen wij ons zelf ook wel enigszins op de hals, want een modern CMS (content management system) neemt je veel taken uit handen, maar die overstap hebben wij bewust nooit gemaakt, omdat wij ook de oude inhoud van bijna twintig jaar geleden toegankelijk willen houden. Met een CMS was ons dat niet gelukt. En daarom dat u de berichten uit 1996 ook nog kan lezen.

De WWK is niet commerciëel. Het is liefdewerk oud papier, die geen cent opbrengt en geen subsidie krijgt. Het kost alleen maar geld, maar zijn wij volstrekt onafhankelijk van wie dan ook en dat is ook wel wat waard.

Neemt u eens een kijkje op deze pagina waar alle links vanaf 1996 tot heden staan. We werken nog aan een betere toegankelijkheid van die archieffunctie. Het is ook even wachten op Google, want die moeten de nieuwe plek van al die bestanden vinden en indexeren. De komende tijd zal de site plassennet.xs4all.nl (het archief) nog af en toe in de lucht zijn, maar dat is over een week of twee helemaal afgelopen.

En mocht u iets tegenkomen dat niet werkt (behalve links naar andere websites die niet meer bestaan), dan horen wij dat graag van u, want er zal best wat fout zijn gegaan met deze mega-operatie.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief