WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Inovum krabbelt op
Wijdemeren, wo 27 augustus 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het blijkt dat Inovum onder de vorige directeur een onverantwoorde lening is aangegaan die 37 volledige banen heeft gekost om te voorkomen dat Inovum omviel.

Lening van vijf miljoen

Onder Inovum vallen De Beukenhof, de Emtinckhof, Gooiers Erf en Veenstaete. In de krant van gisteren schrijft Ronald Frisart dat de zorginstelling gevaarlijk dicht langs de rand van de afgrond is gezeild, omdat toenmalig directeur Wim Schimmel een kortlopende lening van vijf miljoen euro is aangegaan. De lening werd gebruikt voor de renovatie van Gooierserf en de nieuwbouw van Veenstaete.
Die vijf miljoen euro moet in vijf jaar worden terugbetaald. Dat betekent dat Inovum alleen al voor die terugbetaling minimaal een miljoen euro per jaar winst moet maken. Om dat mogelijk te maken zijn 37 fte's (volle banen, 10% van alle volle banen bij Inovum) geschrapt. Die ingreep raakte meer dan 37 medewerkers, omdat er veel part time wordt gewerkt in de zorg. (Als je dit allemaal leest vraag je je af of er wel iemand toezicht houdt... red. WWK)

In juni haalde de directeur Wim Schimmel nog de landelijke pers omdat hij in de top van de veelverdieners stond. Hij nam 385.742 euro mee, waarvan een ontslagvergoeding van twee ton.

Niet achterom kijken

In het artikel van gisteren vraagt de nieuwe directeur, Aad de Jonge, die krap drie maanden in functie is, om niet achterom te kijken, maar naar de toekomst. Nu is Inovum intussen uit de rode cijfers. Wat de zaak er niet eenvoudiger op maakt zijn de ingrepen van Den Haag op het gebied van de financiering van zorg. Hij zegt dat Inovum ook naar andere gebieden kijkt waar zorg nodig is, zoals lichamelijke en psychische problemen, of niet aangeboren hersenletsel. Ok wil Inovum contact leggen met de buurt. Hij denkt bijv. aan een schaapskooi achter De Beukenhof.

Staatssecretaris Martin van Rijn

Staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA) hield weliswaar eergisteren in Nieuwsuur hardnekkig vol dat het prima gaat met de zorg en dat er geld genoeg is voor zorginstellingen (het item begint na 10.00 minuten na het begin).
Hij overtuigde interviewer Twan Huijs en de kijker geenszins met zijn verhullende woordspelletjes met "wenswachtenden" en "actieve wachtenden" op de wachtlijst. De staatssecretaris wist slechts van 65 mensen in heel Nederland die wachten op een plek in een verzorgingshuis. Hij hield staande dat vrijwel iedereen thuis wil blijven wonen, daarom een z.g. wenswachtende is en dus niet meegeteld hoeft te worden. Nieuwsuur deed onderzoek en kwam op bijna 11.000 wachtenden in totaal. Een beschamende vertoning.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief