WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Boete voor Afval op Eiland
Breukeleveen, wo 27 augustus 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Tegen een aannemer uit Breukeleveen is vijftienduizend euro boete geëist omdat hij vervuild afval op het eiland Elleman in de Loosdrechtse Plassen gestort heeft.

In de G&E stond gisteren een groot stuk over de kwestie. Tegen aannemer Gert Wingelaar uit Breukeleveen eiste de officier van justitie in Utrecht afgelopen maandag vijftienduizend euro boete, waarvan 5.000 voorwaardelijk. Tegen een grondwerker werd 4.000 euro geëist, waarvan de helft voorwaardelijk vanwege forse milieuovertredingen. De overtredingen vonden plaats bij het storten van vervuild afval op het eiland Elleman in de Loosdrechtse Plassen. Het eiland is eigendom van de aannemer en heeft een omtrek van 600 meter.

De aannemer stelde dat hij niet wist dat hij in overtreding was, het OM betwistte dat. Het OM is van mening dat het leefgebied van de karekiet, in het oude riet rond het eiland, is verdwenen door het storten van het afval. Wingelaar vindt dat hij geen schade veroorzaakt heeft, maar juist het eiland heeft behouden dankzij de stort omdat er veel golfslag staat die het eiland aantast. Ook zegt hij dat het hem niet bekend was dat hij vergunningen aan had moeten vragen.

Op 9 september wordt uitspraak gedaan in deze strafzaak.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief