WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Geen Wielerronde GWC
Hilversum, za 8 augustus 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Gooise Wielerclub De Adelaar maakt met pijn in het hart bekend dat men dit jaar de ronde van Hilversum financiëel niet rond kan krijgen.

ingezonden bericht

Wielerronde van Hilversum wordt verplaatst naar 2015

Door enkele organisatorische en financiële tegenvallers heeft het bestuur van GWC de Adelaar besloten de Ronde van Hilversum te verschuiven naar zondag 06 september 2015.

Het organiseren van sportevenementen is voor kleine sportverenigingen in deze economisch zware tijd geen makkelijke opgave. Alle zeilen moeten vaak worden bijgezet om rond zo'n evenement een sluitende begroting te krijgen. Zo ondervond ook GWC de Adelaar dit bij de organisatie van de jaarlijkse Wielerronde van Hilversum. De kosten lopen aan alle kanten op. Denk hierbij aan gemeentelijke verplichtingen m.b.t. afzettingen en verkeersomleidingen, sportgerelateerde kosten zoals prijzengeld, jury-accomodaties, rennersfaciliteiten, catering, techniek en promotie. Aan de andere kant is het steeds moeilijker om genoeg sponsors te vinden om dit deze kosten te dekken. 

De beslissing om de wielerronde dit jaar niet door te laten gaan, was niet gemakkelijk. Gooise Wielerclub de Adelaar heeft met de organisatie van diverse wielerevenementen, mede ondersteund door een grote inzet van vrijwilligers, een goede reputatie opgebouwd bij het publiek, deelnemers, KNWU en gemeente. De Wielerronde van Hilversum stond dan ook stevig op de kaart. Juist daarom is het jammer dat we voor dit jaar de ronde hebben moeten afgelasten, omdat de financiële risico's gewoon te groot waren en we tegen organisatorische vraagstukken aan liepen.

We zijn er van overtuigd dat onze sponsors en andere relaties begrip zullen hebben voor deze moeilijke beslissing en dat we volgend jaar sterker willen terugkomen. De plannen liggen op tafel om niet alleen een Wielerronde van Hilversum te organiseren, maar hier tevens een Hilversumse Wielerdag van te maken, met diverse leuke activiteiten voor jong en oud. Dit plan nemen we mee naar volgend jaar.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief