WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Taxatie Kant Sypesteyn
Nieuw Loosdrecht, za 8 augustus 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op zaterdag 30 augustus kunt u uw eigen verzamelde stukken antiek kant bij Kasteel Museum Sypesteyn laten taxeren en beoordelen door deskundigen.

persbericht

Taxatiedag  Kant & Kitsch  zaterdag 30 augustus 2014
Kasteel-Museum Sypesteyn

In het kader van de tentoonstelling die momenteel te zien is in Kasteel Museum Sypesteyn te Loosdrecht, getiteld Kant op Stand, kunt u op zaterdag 30 augustus uw eigen verzamelde stukken oud/antiek kant laten beoordelen door de deskundigen mevrouw Yvonne Krijgsman en mevrouw Tiny Bruins, beiden oud bestuurslid van de Landelijke Organisatie Kant Kunst ( LOKK) en nu reeds jaren bestuurslid van de Stichting Cultureel Erfgoed LOKK.

Deze stichting beheert, conserveert en restaureert de kantcollectie ( bestaande uit meer dan 1200 stukken) waarvan een aantal in de huidige tentoonstelling bij Sypesteyn is opgenomen. Beiden hebben zich jarenlang verdiept in de geschiedenis van het kant en de technieken waarmee kant gemaakt wordt. Onder hun leiding is ook door kantkenners veel onderzoek gedaan naar verschillende kanttechnieken, zijn oude technieken en patronen gereconstrueerd, een en ander resulterend in tal van publicaties die in de kantwereld met groot enthousiasme zijn ontvangen.

Sypesteyn is uitermate verheugd dat deze deskundigen bereid zijn om op zaterdag tussen 11.00 uur en 15.00 uur de bezoekers te adviseren over de herkomst, de techniek, en de leeftijd, van het door hen meegebrachte kant, waarbij zij mogelijk ook een indicatie kunnen geven of het kant enige waarde zou kunnen hebben.

Voor de taxatie betaalt u slechts euro 3,50, waarbij de toegang tot de tuin is inbegrepen,; deze vergoeding komt geheel ten goede aan het museum. Museumkaart tevens geldig.

Voor bezoekersinformatie en informatie over de tentoonstelling Kant op Stand: www.sypesteyn.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief