WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sociaal en Flitspalen
Ankeveen, zo 6 april 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Patrick Kreuning zond twee ingezonden brieven. Eén over de uitslag van de enquête over de Vaartwegen en één over een probleem bij de Sociale Dienst.

ingezonden brieven

Flitspalen is de wens

Helaas krijgt elke gemeente maar een beperkt aantal flitspalen toegewezen.
Daarnaast, men rijdt vrolijk te hard, tot men een seintje via de tomtom krijgt dat er een flitspaal staat en dan remt men nog even snel af.
Zou het niet beter zijn trajectcontroles in de gemeenten toe te staan? En dan op elke straat tussen 2 zijwegen. Wie dan te hard rijdt komt er dan echt niet meer mee weg.
Helaas staat het rijk ook dat niet toe.
Flitspalen zijn niet zaligmakend, drempels al helemaal niet, zeker niet als er huizen op nog geen meter van de weg staan. Met zwaar vrachtverkeer pal langs je voordeur krijg je dan meteen scheuren in de muren.
Een rondweg door beschermde natuurgebieden lijkt me ook niet bepaald een optie, zelfs niet met faunapassages.

Helaas, de oplossing heb ik ook niet, laten we de evaluatie afwachten en dan kijken wat er al dan niet mogelijk, en wenselijk is.

Patrick Kreuning
(op persoonlijke titel).
Ankeveen


Hoe sociaal is onze sociale dienst?

Van meerdere mensen hoor ik klachten over de sociale dienst in onze gemeente.
Zo wordt men te woord gestaan door een vrouw die slecht Nederlands spreekt en niet weet hoe een computer aan moet worden gezet.
Verder komen er af en toe mensen voor niets opdagen voor een uitnodiging, medewerkers zijn dan zonder voorafgaand bericht opeens afwezig. Mensen maken dan de reis naar het Gemeentehuis voor Jan met de Korte Achternaam.
Werkloos wordt men doorgaans niet voor het plezier, een beetje begrip en respect namens de gemeente zou wel op zijn plaats zijn.
Zeker in een gemeente waarvan de woning tot het gemeentehuis soms erg groot is.
Tenslotte zijn er zat moderne middelen (computer, mobiele telefoon) om mensen te benaderen en afspraken te verplaatsen, dan ga je niet iemand een eind laten fietsen of eventueel van het ov gebruik laten maken (op eigen kosten).

Het kan beter, het moet beter

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing.brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief