WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kynologen: Wedstrijd op 20 okt.
's-Graveland, ma 23 september 2013

Op zondag 20 oktober aanstaande organiseert de Kynologenclub Gooi- en Eemland in Hilversum (nabij 's-Graveland) de jaarlijkse wedstrijd om de Jonkheer Gockinga beker.

persbericht

De Jhr. Gockinga wedstrijd, een Gooise traditie vanaf 1968

Op zondag 20 oktober aanstaande organiseert de Kynologenclub Gooi- en Eemland de jaarlijkse wedstrijd om de Jonkheer Gockinga beker.

Tijdens deze wedstrijd, die elk jaar zo’n 500 deelnemers en bezoekers trekt, wordt door elk teamlid zowel gestreden op het gebied van Gedrag & Gehoorzaamheid (G&G) van de honden, alsook op het terrein van de Behendigheid (Agility). Het complete scala van de opvoeding van de hond en zijn baas, dus. En omdat het meestal prachtig weer is tijdens dit evenement, rekent de vereniging weer op een feestelijk gebeuren.

Voor het ontstaan een stukje geschiedenis:

Een van de eerste instructeurs van de K.C. Gooi- en Eemland was Jonkheer Gockinga. Vooral in de jaren 50 en 60 waren hij en zijn gezin zeer actief in het verenigingswerk. Hij bezocht clubmatches, deed mee aan allerlei wandelactiviteiten georganiseerd door de K.C. Gooi- en Eemland en hij gaf natuurlijk ook les. Deze lessen werden toen nog gegeven in Laren bij het Zonnehoekje.
Hij organiseerde ook wedstrijden tussen de verschillende verenigingen. Vanuit die wedstrijden is in 1968 de wedstrijd om de Gockinga beker ontstaan. Omdat de KC Gooi- en Eemland veel waardering had voor het werk van Jonkheer Gockinga, heeft men zijn naam verbonden aan deze jaarlijks terugkerende landelijke wedstrijd, die dan gehouden werd bij de winnende Kynologenclub. Sinds 2003 is de organisatie van dit jaarlijkse evenement definitief toegewezen aan KC Gooi- en Eemland.
De wedstrijd is voor G&G en Agility teams van verenigingen, aangesloten bij de Raad van Beheer of aangesloten bij de Stichting Gedrag.

Informatie

20 oktober 2013
Aanvang 09:00 uur eind ca. 16:30 uur
Kininelaantje 10 Hilversum
Toegang vrij voor hele gezin
De hond mag mee, mits aangelijnd
Aanmelding vooraf is niet nodig
Er is een kantine met koffie, thee, broodjes enz.
Contact: Hanny van Vliet 0294 23 06 09

Max Hornberg
Bestuurslid

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief