WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bloembak On The Road
Kortenhoef, wo 11 september 2013

De Loosdrechtse protestgondel van Dorpsbelangen deed afgelopen zaterdag Kortenhoef aan. Het transport naar Kortenhoef was indrukwekkend. Foto's van Douwe van Essen.

Ook in Kortenhoef zond Dorpsbelangen de dubbele boodschap uit over de verkeersmaatregelen op de vaartwegen in Ankeveen, s-Graveland en Kortenhoef. Vorige week woensdag verklaarde DB-raadslid Emile Bakker nog dat zijn partij tevreden is met de resultaten van de maatregelen. Ook drong hij aan op snelle invoering van de maatregelen op het Zuidereinde en de Emmaweg. Blijdschap over de bloembakken dus.


Wethoiuder Gert Zagt zet de bloemetjes buiten. ©

Tegelijkertijd varen en rijden de twee DB-wethouders door Wijdemeren met een reuzenbloembak met teksten die, op zijn zachtst gezegd, niet erg vriendelijk zijn voor collega wethouder Gerard Abrahamse (VVD).


Voorzitter Joop Hennis houdt de bak af, terwijl wethouder Jaap van Waveren
probeert de buitenboordmotor aan de praat te krijgen. ©

Dat neemt niet weg dat de inspanningen van DB om de reuzenbloembak te bouwen en vervolgens van Loosdrecht naar Kortenhoef te vervoeren een mooi schouwspel oplevert. Kijk maar naar de diashow van Douwe van Essen. De beide wethouders werken zich in het zweet geholpen door voorzitter Joop Hennis.

Wat vindt DB?

Wordt het niet eens tijd dat de overige DB-raadsleden zich duidelijk uitspreken over de verkeersmaatregelen, waar indertijd de beide wethouders bij het raadsbesluit in de raad van 21 december 2012 tegen waren. Ook twee DB raadsleden (De Kloet en De Kloet) stemden toen tegen. De rest van de fractie zweeg en stemde dus in met het raadsvoorstel. Vinden ze dat nog? En wat vinden de twee nieuwe fractieleden Steenvoorden en Siderius?

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief