WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Co: Incorrect, Probleemloos
Kortenhoef, wo 4 september 2013

Dorpsbelangen verklaart in een persbericht dat Co de Kloet zeker niet correct handelde, maar dat er uiteindelijk niets is gebeurd dat niet door de beugel kan.

Vanavond wordt de kwestie in de commissie Ruimte en Economie besproken. Dan zal blijken wat de andere partijen er van vinden.

persbericht

Dorpsbelangen

Co de Kloet ligt onder vuur. Co zou zich schuldig hebben gemaakt aan belangenverstrengeling. Hij zou zijn invloed als raadslid hebben misbruikt om een persoonlijk belang te dienen.

Maandagavond was de fractie van DorpsBelangen bijeen om 'de affaire De Kloet' te bespreken. We spraken met Co en over Co.  De vraag waar het allemaal om draaide: heeft Co zich schuldig gemaakt aan belangenverstrengeling?
Wij concluderen dat dit niet het geval is. Dat neemt niet weg dat wij vinden dat hij anders had moeten handelen om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden.

Co de Kloet erkent dat hij een persoonlijk belang had. Hij wilde dat er een einde kwam aan een langdurige ergernis: 'Wij kijken al jaren aan tegen een berg rotzooi van een bouw die maar niet begint en ook niet wordt afgeblazen. Daar wilden wij graag eindelijk eens van worden verlost.'
Klagen bij de gemeente staat iedere burger vrij, ook als die burger een raadslid is. En als burger heeft Co de Kloet bij de gemeente herhaaldelijk zijn beklag gedaan, zowel schriftelijk als mondeling. Daarbij heeft hij de gemeente gewezen op haar eigen beleid ten aanzien van het intrekken van verleende bouwvergunningen indien er langdurig geen begin wordt gemaakt met de daadwerkelijke bouw. Het intrekken van een vergunning om die reden is overigens zeker geen unicum, het gebeurde ook in deze raadsperiode herhaaldelijk.

Het feit dat Co de Kloet bij de gemeente zijn zaak heeft bepleit, valt hem niet kwalijk te nemen. Het is zijn goed recht. Maar op het moment dat de besluitvorming startte in deze kwestie waarin hij een persoonlijk belang had, had hij afstand moeten nemen en openheid van zaken moeten geven. In onze fractie en in de Raad. Dat hij de gemeente verzocht had bij intrekking van de vergunning van zijn buren als eerste zelf voor die vergunning in aanmerking te komen, had hij naar voren moeten brengen. Dat heeft hij niet gedaan en dat betreurt hij.

Nooit echter heeft Co een actieve rol gespeeld in de besluitvorming. In de vertrouwelijke commissievergadering heeft hij niet het woord gevoerd, zoals eerder werd gesuggereerd. Er is in die vergadering ook niet gestemd, de commissieleden waren unaniem van mening dat over het Raadsvoorstel per hamerslag kon worden besloten in de Raadsvergadering van 25 april 2013. Aldus geschiedde. En met dat Raadsbesluit werd de vergunning ook voor Co onbereikbaar.
Op geen enkel moment en op geen enkele wijze heeft Co de Kloet zich actief gemengd in het besluitvormingsproces. Dit pleit hem wat ons betreft vrij van de verdenking van belangenverstrengeling. Het laat echter onverlet dat hij - gezien zijn persoonlijke belang - zich aan die besluitvorming geheel had moeten onttrekken.

Namens de fractie DorpsBelangen

René Voigt
4 september 2013

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief