WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Bloembak komt er! (7)
Loosdrecht, wo 4 september 2013

Gert Zagt liet zich overtuigen dat de bak gebouwd moest worden. Altijd winst! Voor de voor- en de tegenstanders.

Gert Zagt kwam terug van zijn ommetje. Hij vreesde voor een conflict met zijn colaitiepartner, de VVD, over de omgeslagen houding ten opzichte van de bloembakken. Eerst fel voor de bakken en nu er tegen protesteren en dat terwijl een VVD-wethouder de kastanjes uit het vuur moest halen. Dat kon toch eigenlijk niet vond hij. Daarom had hij de plat op het water drijvende bloembak bedacht. Vanaf het land niet te zien, maar toch een protest van formaat. Alleen vanuit de lucht, vanuit vliegtuigen die opgestegen waren van het vliegveld van Eddie de Paepe, zou het protest te zien zijn.

Hij legde zijn dilemma voor aan de groep DB'ers. Die vond het niks. Gewoon die bak bouwen. Je kon hem immers op twee manieren opvatten. Als een feestje omdat eindelijk de vaartwegen zodanig versperd zijn dat de aanwonenden daar erg blij mee zijn en dus op 19 maart op DB gaan stemmen, of als protest tegen de bloembakken. Ook dat zou bijval krijgen en dus stemmen uit de rest van Wijdemeren trekken. Altijd goed en altijd winst. "Niet bang zijn Gert!" :riep René Voigt, de doorgewinterde fractievoorzitter van DB. Zowel de Nuissls en Emile Bakker (voor), als de De Kloeten (tegen) winnen zo. Altijd goed! Altijd prijs!


René Voigt (voorgrond) tegen Joep Nuissl: "Kop op, we winnen altijd!"

Gert liet zich overreden. Hij sputterde nog een beetje tegen de tekst G.A. Weg Utrecht, maar de feestvreugde overheerste. Bovendien Gerard Abrahamse kan wel tegen een geintje. En zo werd met man en macht een reuzenbak opgetuigd.

Wat voraf ging.

bron
WWK
foto
DB
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief