WIJDEMEERSE WEBKRANT
Speelt Co de Kloet met Vuur?
Kortenhoef, wo 28 augustus 2013

In het Weekblad Wijdemeren stond vandaag een brisant artikel van de hand van Herman Stuijver over DB raadslid en ex-DB-wethouder Co de Kloet.


Co de Kloet, raadslid en oprichter van DB.

Omdat het Weekblad Wijdemeren van 28 augustus nog niet op alle adressen bezorgd is en ook nog niet on-line staat, geven wij hier een zeer korte omschrijving van de rol die Herman Stuijver aan DB-raadslid en ex-wethouder Co de Kloet toeschrijft.
Het artikel draagt de kop: Speelt Co de Kloet met vuur als "derde"?

Ultrakort

De buurman van Co de Kloet, Martijn van den Brand, verkocht zijn huis direct aan de dijk en wilde achter dat huis een nieuw huis bouwen. Hij kreeg daar een bouwvergunning voor. Omdat de bouw door omstandigheden enkele jaren vertraagd werd, ontstond er discussie over het al dan niet intrekken van die bouwvergunning. Co de Kloet lijkt er belang bij te hebben dat dat huis er niet zou komen.
Volgens het artikel van Herman Stuijver heeft Co de Kloet in een geheim overleg, samen met zijn schoonzus Ria Hennis (ook DB raadslid en voorzitter van de commissie Ruimte en Economie) zijn invloed aangewend. Ook in de raad van 25 april heeft De Kloet meegestemd, zonder te melden dat hij een direct privébelang had bij de uitkomst van de stemming. (Een doodzonde.) De uitkomst was dat Van den Brand zijn huis gedurende een jaar niet kon bouwen. Co de Kloet ontkent in het artikel iedere betrokkenheid bij het blokkeren van de bouw van Van den Brand.

Overigens staat in het raadsvoorstel dat het besluit voorbereid is voor de raad van 23 mei en dat het besluit ook genomen is op 23 mei. Dat is fout, het moet 25 april zijn, maar dat terzijde.

Lezen, dat blad

We laten het hier bij om uw leesplezier in het Weekblad Wijdemeren morgen niet te vergallen. Wij raden u van harte aan om het Weekblad Wijdemeren snel uit de bus te halen en pagina 3 op te slaan om deze explosieve onthulling van Herman Stuijver tot u te nemen.

Wordt zeker vervolgd.

bron
Weekblad Wdm
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief