WIJDEMEERSE WEBKRANT
Echo uit een Oude Putter
Kortenhoef, ma 2 september 2013

Willem Luijer uit Kortenhoef reageert op de kwestie De Kloet met een citaat uit een column van Putter (Co de Kloet) van vijf jaar geleden.

ingezonden brief

De dubbelrol die de heer De Kloet mogelijk heeft gespeeld bij de bouw van de woning van de heer Van den Brand, deed mij terugdenken aan een ingezonden bericht van de illustere "Putter" d.d. 12 februari 2007. Putter (pseudoniem van de heer De Kloet) bespreekt hierin een transactie die mijn familie destijds met de gemeente heeft gedaan. Niet zonder cynisme, maar wel zeer ten onrechte, trok Putter daarbij de aard van de contacten tussen de gemeente en mijn familie in twijfel.

Putter besluit dit bericht met de tekst:

"Is het een stommiteit of zit er meer achter? Het is algemeen bekend dat er familiebanden te schakelen zijn in deze bizarre en bedenkelijke zaak. Hoewel je daarmee moet uitkijken zou het niet de eerste keer zijn dat ondanks de gelijkheid van alle mensen voor de wet, de een meer gelijk is dan de ander.

Vragen in de raad.Tja, wat moet je anders?

Putter"

Ik stel voorop dat eerst nog moet blijken of de heer De Kloet daadwerkelijk zijn invloed als raadslid heeft misbruikt voor eigen belang. Of het overleg met zijn schoonzus mevrouw Hennis (DB raadslid en voorzitter van de commissie Ruimte en Economie) heeft plaatsgevonden is nog niet zeker. De heer De Kloet verdient het voordeel van de twijfel en een eerlijke kans om zich te verdedigen.

Als dan toch, na zorgvuldig onderzoek, zou blijken dat de heer De Kloet, familiebanden heeft ingeschakeld en vervolgens daadwerkelijk heeft meebeslist over zaken waarin hij een persoonlijk belang heeft, dan zou de heer De Kloet de woorden van Putter als waarschuwing ter harte moeten nemen en......

de raad verlaten. Tja, wat moet je anders?

Willem Luijer
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief