WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijde Gat Concert 14-9
Kortenhoef, ma 2 september 2013

Op zaterdag 14 september a.s. zal alweer voor de derde keer het Wijde Gat Concert plaatsvinden.

persbericht

Derde Wijdegatconcert Kortenhoef
Zaterdag 14 september 2013 om 17.30 uur
Spiegeltent Swingband

Op zaterdag 14 september a.s. zal alweer voor de derde keer het Wijde Gat Concert plaatsvinden. De voorgaande twee edities waren een groot succes, mede dankzij het fantastische weer. Met medewerking van de gemeente Wijdemeren, Natuurmonumenten en de provincie Noord-Holland zal ook dit jaar het concert gehouden worden in het prachtige natuurgebied van de Kortenhoefse Plassen.

Uiteraard hoopt de organisatie op een grote opkomst. Gelet op de vele enthousiaste reacties in de voorgaande jaren zijn de verwachtingen hoog gespannen.
Voorwaarde is wel dat de weergoden meewerken. Alleen bij voldoende zekere weersverwachtingen zal het concert doorgang kunnen vinden. De beslissing over het al dan niet doorgaan van het concert zal op de dag zelf op de website van het Wijde Gat Concert worden vermeld: www.wijdegatconcert.nl.

Gratis toegang

De toegang is weer gratis. Dat is mede mogelijk dankzij de bijdragen van enkele dorpsgenoten en van de Stichting BLOK en de gulle gaven van de toehoorders in voorgaande jaren. Ook bij de editie 2013 zal de mogelijkheid bestaan om ter plaatse een vrijwillige financiële bijdrage te geven voor het in stand houden van dit concert.

Spiegeltent Swingband

De organisatie wil er zeker van zijn dat het volume van de musici voldoende is om alle toehoorders te bereiken. Met gepaste trots kan gemeld worden dat de Spiegeltent Swingband is vastgelegd om het concert dit jaar te verzorgen. Deze 7-mans formatie staat garant voor sfeer & swing!
De plaatselijk meest bekende naam in de Spiegeltent Swingband is ongetwijfeld die van Martien Beenen. Als Martien Beenen zaterdag 14 september 2013 zijn drumstel uitpakt op het drijvend podium voor het jaarlijkse Wijde Gat Concert op de Kortenhoefse Plassen, keert hij in feite terug in zijn eigen woonplaats van een wereldtournee. Martien Beenen is namelijk één van de laatste overlevenden uit de glorietijd van de Nederlandse jazz en speelde met de fameuze Dutch Swing College Band en andere jazzbands tot in de verste uithoeken van de wereld. En nu speelt hij met zijn Spiegeltent Swingband voor dorpsgenoten in kano’s, pramen en roeiboten. Beenen is tien jaar beroepsmuzikant geweest, begonnen voor de Amerikaanse troepen in Duitsland. Maar in de jaren zestig is Martien zich meer gaan toeleggen op zijn andere artistieke talenten. Hij vestigde zich met het reclamebureau OKS in Kortenhoef als ontwerper van platenhoezen en brochures.
De jazzmuziek bleef hij trouw als lid van de Reunion Jazzband, waar oude Swing Collegemuzikanten elkaar ontmoetten. Later speelde hij met de onlangs overleden klarinettist Dim Kesber and Friends.
Zijn huisorkest werd in de jaren negentig de Spiegeltent Swingband, een reizend orkest van tentenbaas/trompettist Jelle van der Zee, die in België een grote reizende nostalgische danssalon had ontdekt met nisjes, spiegeltjes, kroonluchters en een dansvloer.
Van der Zee is een muzikale animator, die met Martien nog twee andere Reunion Jazzband-muzikanten, pianist Ton Hameeteman en bassist Jacques Kingma, in zijn Spiegeltent haalde en zelfs nog twee Wijdemeerders, saxofonist Din Binkhorst uit Loosdrecht en Harbour Jazzband-klarinettist Hans Verheul uit Kortenhoef. Het specifieke swingelement wordt ingebracht door Ramblers-gitarist Henk Sprenger.
De Spiegeltent Swingband speelt naast Dixieland ook hippere muziek van Stevie Wonder en funky ritmes.

Presentatie

De organisatoren zijn erg blij dat zij opnieuw een beroep kunnen doen op de presentator Maarten Steinkamp. Ondanks zijn drukke agenda zal Maarten Steinkamp van de partij zijn. Het verhaal gaat dat hij speciaal uit Canada zal terugkeren.

Alleen boten zonder motor

Het concert zal ongeveer anderhalf uur duren, zodat iedereen weer voor het invallen van de duisternis Het Wijde Gat zal kunnen verlaten. Uiteraard is het van belang dat de bezoekers tijdig aanwezig zijn om een goed plekje te bemachtigen en het concert niet te verstoren door een te late aankomst.
Het concert is uitsluitend toegankelijk voor bezoekers met een boot die niet gemotoriseerd is. Bij de toegangsroute zal daarop streng worden toegezien.
Voor de ouderen uit ons dorp die graag het concert willen bijwonen, maar die anders niet in staat zijn om het concert te bezoeken, zal er een beperkte mogelijkheid zijn om in een van de boten van Natuurmonumenten plaats te nemen. Daarvoor moet u zich wel vooraf aanmelden via het e-mailadres dat op de website zal worden vermeld.

Verhuurbedrijven

Ook dit jaar bestaat weer de mogelijkheid om bij de bekende plaatselijke kano-, zeil- en roeibootverhuurbedrijven een boot te huren. Het is van belang om tijdig te reserveren, want de belangstelling is groot.

  • Jachthaven Kortenhoef Moleneind 4 035-6561871
  • Mobydick Kortenhoefsedijk 124a 035-6560032
  • Ottenhome Zuwe 20 035-5823331

Roep uw (muziek)vrienden bijeen en kom op zaterdag 14 september 2013 gezamenlijk naar het concert op Het Wijde Gat om te genieten van de Spiegeltent Swingband.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief