WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
EHBO-cursus 20 november
Wijdemeren, di 29 oktober 2013

Vanaf 20 november organiseert het Nederlandse Rode Kruis Gooistreek-BEL een EHBO-cursus in Bussum.

persbericht

Voel je niet machteloos! Leer EHBO

Weet jij wat je moet doen bij een hartstilstand, een kneuzing of een ernstige bloeding? Teveel mensen hebben geen idee en als ze ingrijpen, handelen ze verkeerd. Jij kunt beter voor zorgen dat je je kind, partner, vader of moeder wel kunt helpen als het nodig is. Volg een EHBO-cursus! Vanaf 20 november organiseert het Nederlandse Rode Kruis er één in Bussum.

Tijdens die basiscursus leer je hoe je snel en doeltreffend kunt helpen als iemand in je naaste omgeving iets overkomt. De instructie gaat niet alleen over het verbinden van een wond, je leert ook reanimeren en hoe je de AED moet gebruiken, dat is de automatische externe defibrillator die gelukkig op steeds meer openbare plaatsen te vinden is.  Na de cursus ben je in staat hulp te bieden tot de professionals ter plekke zijn.

Bij voldoende animo volgt een uitgebreide cursus. Tijdens die lessen komen veel meer vaardigheden aan de orde. Je wordt wegwijs gemaakt op zoveel terreinen dat je uiteindelijk hulp kunt verlenen in een bedrijf of bij evenementen. Je bent dan wat je noemt een EHBO-professional

Voor het eerst geeft de afdeling Gooistreek-BEL cursussen volgens de Rode Kruis-methodiek. Daarbij hoef je geen examen te doen, zoals bij de Oranje Kruismethode. Tijdens de cursus beoordeelt de docent iedereen op z’n zogenaamde competenties. Als die voldoende zijn, ontvang je het internationaal erkende Rode Kruiscertificaat. Dat scheelt tijd. En stress.

De cursussen worden gegeven in het gebouw van de afdeling in Bussum, aan de Torenlaan 11b. Ze krijgen vanaf 20 november les van Dirk Past. De les duurt van  19.30 uur tot 22.00 uur.  De andere data zijn: 27 november, 11 en 18 december en 8 januari. Als er belangstelling genoeg volgen er lessen voor het uitgebreide cerfificaat op 15 en 29 januari.

De kosten voor de vijf lessen van de basiscursus zijn € 105,-. Lesmateriaal, koffie en thee zijn hierbij inbegrepen. Veel zorgverzekeraars vergoeden de cursuskosten volledig. Bestaande vrijwilligers van het Rode Kruis hoeven niet te betalen als ze afspreken na de cursus nog twee jaar actief te blijven voor het Rode Kruis. Wie nog geen lid is, maar wel nog twee jaar actief blijft voor het Rode Kruis, krijgt na die tijd zijn cursusgeld terug.

Je kunt je opgeven bij het kantoor in Bussum, telefonisch (035-6922622) of per e-mail (gooienvechtstreek@redcross.nl.) Voor meer informatie kun je kijken op www.rodekruis.nl/ehbocursus.

Wees er snel bij, het is kort dag!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief