WIJDEMEERSE WEBKRANT
Sint Hubertus Blazen
Nieuw Loosdrecht, vr 25 oktober 2013

Op zondag 3 november staat landgoed Sypesteyn in Nieuw-Loosdrecht voor de vierde keer in het teken van het Sint Hubertusblazen, een muzikaal evenement geënt op de jacht.

persbericht

Zondag 3 november in Loosdrecht
‘Sint Hubertus blazen’ op Sypesteyn

Op zondag 3 november staat landgoed Sypesteyn in Nieuw-Loosdrecht voor de vierde keer in het teken van het Sint Hubertusblazen, een muzikaal evenement geënt op de jacht.

Onder leiding van Harry Sevenstern is een ensemble gevormd van een tiental musici die de Pless hoorns en de Parforce hoorns bespelen. De groep zal deze traditionele muziek op verschillende plaatsen op het landgoed ten gehore brengen.

Vuurkorven, warme chocomel, glühwein en allerhande lekkere hapjes versterken de sfeer in de toch al schitterende entourage van het landgoed.

Het Sint Hubertus blazen begint omstreeks 15.00 uur en eindigt rond de klok van 4. Inloop vanaf 14.30 uur via de poort met de vlaggen. Parkeren achter de aan de overzijde gelegen Sijpekerk.

De entreeprijs bedraagt € 3,50 (kinderen tot 12 jaar gratis).

Sint Hubertus

Hubertus was een zoon van de Hertog van Aquitanië en leidde een werelds leven. Op Goede Vrijdag van het jaar 683 ging hij op jacht, hoewel dat een zeer oneerbiedige activiteit was op die dag. Hubertus bespeurde een groot hert en joeg erachteraan met zijn honden. Toen hij het hert bijna te pakken had en het dier zich naar hem toekeerde, wilde hij het neerschieten. Op dat moment verscheen er een lichtend kruis tussen de takken van het gewei. De goddelijke boodschap was zich te bekeren. Dat heeft hij gedaan; hij werd bisschop van Maastricht en verhuisde de bisschopszetel later naar Luik. Sint Hubertus staat nu bekend als patroonheilige van de jacht.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief