WIJDEMEERSE WEBKRANT
Theo Reijn trekt lijst CDA..
Wijdemeren, vr 25 oktober 2013

Theo Reijn is beoogd lijsttrekker van het CDA. Op 13 november spreken de leden zich uit over zijn kandidatuur en wordt de kieslijst vastgesteld.

In het persbericht geeft het CDA al wat richting aan. De partij ziet de samenwerking met Weesp en Stichtse Vecht niet zitten. Verder heeft het midden- en kleinbedrijf de aandacht en pleit het CDA voor de aanleg van een glasvezelnet.

Van bijna alle partijen zijn de lijsttrekkers bekend, althans als het CDA Theo Reijn kiest. De grootste partij, DorpsBelangen, houdt de spanning er in. Voor de PvdA/GL combinatie gaat Sandra van Rijkom de kar trekken, Tim Emmelot doet dat voor de VVD en Joost Boermans voor D66.

Campagne 2014

persbericht

Theo Reijn beoogd lijsttrekker CDA Wijdemeren

De nummer 1 op de lijst van het CDA Wijdemeren voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 is Theo Reijn. Tenminste, als de leden de voordracht van het bestuur steunen. Ze kunnen zich er op woensdag 13 november over uitspreken tijdens de algemene ledenvergadering. Dan worden ook de verdere kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld.


Theo Reijn

Met de voordracht van Theo Reijn neemt het bestuur het unanieme advies van de speciaal ingestelde vertrouwenscommissie over. Voorzitter Ymkje van 't Riet ondersteunt de keuze voor Theo Reijn van harte. "Theo is een gedreven en betrokken politicus die de visie van het CDA helder en enthousiast kan uitdragen. Kritisch waar het nodig is, maar vooral gericht op samenwerken en het bereiken van resultaten. Theo heeft hart voor onze samenleving en zet zich met tomeloze energie in voor het CDA en Wijdemeren. Wij zijn verheugd dat Theo bij de komende verkiezingen voor ons de kar wil gaan trekken!"

Reijn: "Als ik het vertrouwen van de leden krijg dan ga ik vol enthousiasme en vol overtuiging de campagne in. Ik weet namelijk zeker dat het CDA de beste keuze is voor Wijdemeren. De afgelopen jaren is er vooral op de winkel gepast. De trein moet weer gaan rijden. Zuinig op de centjes passen was de belangrijkste activiteit van het huidige rekenmeestercollege. Maar gierigheid bedriegt de wijsheid. Jaar in, jaar uit worden zaken vooruit geschoven. Dan hoef je inderdaad minder geld uit te geven en kan je een mooie begroting presenteren. Maar straks krijgen we de rekening dubbel en dwars gepresenteerd."

Samenwerking Wijdemeren-Weesp-Stichtse Vecht

De komende jaren krijgt de gemeente er een aantal zorgtaken bij voor jeugdzorg, langdurig zieken en zorg voor ouderen. "De menselijke maat moet hier het uitgangspunt zijn op de tweede plek staat de financiële maat en niet andersom", vindt Theo Reijn die grote zorgen heeft over de samenwerking met Weesp en Stichtse Vecht. Al jarenlang wordt samengewerkt met de gemeenten in Gooi en Vechtstreek. Die samenwerking wil het huidige college afbouwen en vooral gaan samenwerken met de gemeenten in Utrecht-West. "Moet een kind uit Kortenhoef met taalachterstand dat nu een plek heeft in Hilversum straks naar Montfoort of Woerden? Kan de oudere uit Loosdrecht met psychische problemen nog wel in Hilversum terecht of wordt de hulp dan in Oudewater of Nieuwegein geboden? En moet de puber met leermoeilijkheden uit Nederhorst den Berg, die in Hilversum op het Voortgezet Onderwijs zit, straks dagelijks op en neer naar Vianen reizen? Je moet er toch niet aan denken dat we straks mensen die het toch al moeilijker hebben de provincie Utrecht insturen terwijl we alle voorzieningen om de hoek hebben."

Ondernemers scheppen de banen

Ook op het gebied van werk en inkomen krijgt de gemeente er taken bij. Reijn ziet voldoende werk als een van de belangrijkste uitdagingen voor de komende jaren. "Ondernemers, en dan bedoel ik vooral het midden- en kleinbedrijf, moeten meer ruimte krijgen. Zij scheppen de banen, zij investeren in onze gemeente. Daar ligt de oplossing naar werk. We moeten stevig blijven inzetten op de drie economische speerpunten van Wijdemeren en de regio: multimedia, zorg en recreatie & toerisme. Dus doorbouwen aan innovatieve verbindingen tussen deze topsectoren. Daarom vinden we de aanleg van glasvezel in heel Wijdemeren ook zo belangrijk."

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Douwe van Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief