WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Applaus voor Abrahamse
Ankeveen, do 10 oktober 2013

Patrick Kreuning applaudisseerde als enige na het betoog van wethouder Abrahamse in de extra raad van afgelopen maandag. Hij legt uit waarom.

ingezonden brief

Waarom Patrick Kreuning klapte

Het hoort niet tijdens een vergadering van de raad, toch heb ik geklapt voor de heer Abrahamse. Waarom? Ik ben immers geen VVD-er? Maar ja, als schaker, en tegenwoordig actief bij Groen Links, begin ik steeds meer van het politieke schaakspel te begrijpen.

Een goed schaker probeert zich als een Gentleman te gedragen achter het bord, al zijn er genoeg gevallen bekend waarin dat niet gebeurt. Op het politieke vlak verwacht je dat ook. Als men dan ziet hoe de heer Abrahamse geschoffeerd is, mede door de misselijke grap tijdens de gondelvaart, en hoe de heer Abrahamse zich in een verloren strijd zo goed mogelijk verdedigt, dan kan je weinig meer doen dan sympathie voor de man opvatten.

De vaartwegen werden zijn ondergang, maar hoeveel mensen hebben er in 25 jaar al hun gedachten over laten gaan zonder met de juiste oplossing te komen? Zo'n lastig onderwerp, en dan toch maar iets proberen, met de bloembakken. Het is niet de definitieve oplossing, doch een proef. En de lessen die we uit die proef leren moeten leiden naar een definitieve oplossing voor dit langlopende traject.

Goedkoop politiek gewin van Dorpsbelangen, weinig gentleman-esk, zo noem ik de handelswijze van Dorpsbelangen, met de heer Zagt voorop. Dat mevrouw Siderius de heer Abrahamse niet verdedigde nadat ze door de VVD uit de fractie was gezet, dat valt te begrijpen. En gezien de ontstane situatie, zou het moeilijk geweest zijn door te gaan, maar om daar al maanden expres op aan te sturen,,. Dat is laag bij de gronds. Was de VVD de grootste fractie geweest, dan had vermoedelijk de heer Zagt moeten aftreden.

De heer Abrahamse kreeg weinig steun, ook van de inwoners van Wijdemeren. Hij gaf al aan geen poepbakken te willen en prompt krijgt hij een poepbak van de Vrienden van het bos van Hacke in de armen geduwd, hoezo je zin doordrijven? Laten ze blij wezen dat het hek er niet komt.

Nee, ik ben geen VVD-er, maar toch heb ik begrip voor de handelswijze van de heer Abrahamse. Op het politieke schaakbord heeft hij zich als een waardige opponent gedragen. Ik hoefte maar te wijzen op gaten in het fietspad en het werd snel gerepareerd, dus soms vochten we zij aan zij voor de goede zaak.

Meneer Abrahamse, chapeau, ik zal u missen.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief