WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Maandag Extra Raad
Wijdemeren, wo 2 oktober 2013

Wethouder Abrahamse kiest er voor om zich te verantwoorden voor de gemeenteraad. Die raad zal maandagavond om 20.00 uur plaats vinden.

Extra Raad

Naar aanleiding van de vertrouwensbreuk en  de persverklaring  van wethouder Abrahamse heeft de burgemeester op grond van artikel 17 lid 2  Gemeentewet besloten een extra raadsvergadering  uit te schrijven op maandag 7 oktober 2013 om 20.00 uur. De agenda voor deze vergadering komt vanmiddag op  www.wijdemeren.nl te staan.

Commissie RO

Vanavond om 20.00 uur wordt de commissie RO gehouden. Omdat Ruimtelijke Ordening onderdeel van de portefeuille van wethouder Gerard Abrahamse is, mag (wellicht) verwacht worden dat hij vanavond daar aanwezig zal zijn.

persbericht

Wethouder Gerard Abrahamse wil raadsdebat over vertrouwenskwestie

Wethouder Gerard Abrahamse (VVD) is diep teleurgesteld over het opzeggen van het vertrouwen in hem door de wethouders Boermans (D66), Van Waveren en Zagt (DorpsBelangen). Hij wil de vertrouwenskwestie bespreken in de raad.

Gerard Abrahamse:

"In het persbericht van de drie wethouders wordt als hoofdaanleiding voor de vertrouwensbreuk de financiële gang van zaken rond de proef met de 30 km/uur zones op de vaartwegen aangegeven. Blijkbaar zijn er, ook andere, mij niet bekende aanleidingen.

Bij genoemd dossier is de gemeenteraad zeer betrokken en eindverantwoordelijk. Om die reden acht ik het politiek zuiver om met de gemeenteraad in debat te gaan over deze vertrouwenskwestie. Vanzelfsprekend leg ik mij neer bij het oordeel en de overwegingen van de gemeenteraad daarover."

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK/PB
foto
---
auteur
PB
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief