WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB: First Things First!
Wijdemeren, do 28 november 2013

Dorpsbelangen vergaderde over de raad van vanavond. Ze hadden het niet over de bloembakken, maar wel over blikjes in de berm en koeien in de wei. First things first!

ing. bericht

Impressie van een DorpsBelanger van de laatste
DorpsBelangrijk op 25 november 2013

Het meest verrassend was dat over een  heikel punt, dat allerwegen de gemoederen beroert,  in het geheel niet werd gesproken. Het bloembakkenexperiment op de vaartwegen, dat wat kosten betreft gierend uit de hand loopt, bleef in de ledenvergadering van Dorpsbelangen gisteravond buiten de discussie. Dat mag op zijn minst merkwaardig worden genoemd.

Wel mocht Natuurmonumenten zich weer eens in de belangstelling verheugen. Verpachte gronden van de vereniging kunnen na afloop van de pacht de bestemming natuur krijgen, zoals overal in het land gebruikelijk is, maar boerminnend Wijdemeren, ook in Dorpsbelangen vertegenwoordigd, zag alle koeien uit beeld verdwijnen. Valt wel mee. Of niet? De meningen zijn verdeeld. Koeien buiten in het weiland dat spreekt natuurlijk iedereen aan.

Alle winkels op alle zondagen open? Als ze het willen natuurlijk, want niks hoeft. Hier staan voor- en tegenstanders stevig tegenover elkaar. Vrijheid blijheid, ga op zondag naar een winkel in je eigen dorp (voorstanders). Bescherm de kleine middenstander en de zondagsrust van de gelovigen en de buurt (tegenstanders). De voorstanders lijken donderdagavond in de gemeenteraad aan de winnende hand.

Er kwam ook nog een oude koe uit de sloot. De vervuiling van berm en water door het dumpen van blikjes, flessen, plastic en zelfs hele volle vuilniszakken door verschillende soorten viezeriken. Don Schley beschermheer van de vissers, zag de vervuiling toenemen, wethouder Jaap van Waveren daarentegen meende langs zijn woonboot een aanmerkelijke verbetering te bespeuren.

“Het kon niet anders”, meende Don Schley “of de wind op de Loosdrechtse plassen was definitief gedraaid!”

Co de Kloet,
raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief