WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Warinschool Schaakkampioen
Wijdemeren, za 23 november 2013

De Warinschool prolongeerde haar titel, de St. Antonius werd tweede en samen mogen zij half maart de eer van Wijdemeren hoog gaan houden.

ingezonden bericht

Warinschool prolongeert titel

De finale van het Wijdemeerse schoolschaaktoernooi was weer spannend dit jaar. Zowel de St. Antoniusschool als de Regenboog uit Kortenhoef waren grote kanshebbers na hun succesvolle voorronde.

Toch verloor de St. Antoniusschool de eerste ronde van de regerend kampioen, de Warinschool. Tegen de Regenboog die de eerste ronde met 2.5 - 1.5 had gewonnen werd het vervolgens een kraker. De Warinschool won de tweede ronde met 2.5-1.5 van de Sterrenwachter uit Loosdrecht. Daarmee waren de Nederhorsters al bijna zeker van plaatsing voor de regionale kampioenschappen in Amersfoort.

De Regenboog verloor uiteindelijk nipt van de St. Antonius, het werd 2.5-1.5 voor de St. Antonius. Nu waren er dus 2 scholen met 1 overwinning en 1 met twee overwinningen. De sterrenwachter stond nog op 0.

Indien de Regenboog de laatste ronde had gewonnen van de Warinschool en de St. Antonius had gewonnen van de sterrenwachter, dan waren er 3 scholen geweest met 2 overwinningen, dan moest er vervolgens gekeken worden naar de bordpunten.

Maar het liep anders. De St. Antonius was met 3-1 te sterk voor de Sterrenwachter, de Regenboog verloor echter met 1.5-2.5 van de Warinschool. Daarmee prolongeerde de Warinschool haar titel, de St. Antonius was goede tweede en zij mogen samen met de Warinschool half maart de eer van Wijdemeren hoog gaan houden.

Van het succesteam van de Warinschool uit het afgelopen schooljaar is enkel Robert Smidt nog aanwezig, hij scoorde toen met zijn team een fraaie 12e plaats, niet slecht wanneer men bedenkt dat er veertig scholen aan dat toernooi mee doen. Een en ander is mede te danken aan schaaktrainer Johan Verburg, maar ook Patrick Kreuning is op enkele scholen actief als trainer.

Uiteraard wordt ook in maart het vervolg weer verteld. Voor 2013 zitten de activiteiten van Schoolschaak Wijdemeren er weer op.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief