WIJDEMEERSE WEBKRANT
Oplichters in Nep-uniform
Wijdemeren, zo 17 november 2013

De Dierenambulance Gooi- en Vechtstreek is geschokt door de berichten over de nep-medewerkers, die sieraden uit huizen ontvreemden en mensen donateur maken.

persbericht

Dierenambulance Gooi- en Vechtstreek geschokt door nep ambulancemedewerkers

Het bestuur van Dierenambulance Gooi- en Vechtstreek is geschokt door de berichten over de nep-dierenambulancemedewerkers in gele jassen, die onder valse voorwendselen sieraden uit huizen ontvreemden en mensen verleiden om ter plekke donateur te worden.

‘We vonden het heel erg te horen wat een mevrouw in Bussum is overkomen. Dat criminelen de Dierenambulance als excuus hebben gebruikt om binnen te dringen om haar sieraden te roven, vonden we ronduit schandalig. Ook schrokken we ontzettend toen we hoorden dat drie mannen in Hilversum op straat donateurs lopen te ronselen,’ zegt Loes Diemel, voorzitter van de Dierenambulance Gooi- en Vechtstreek.

Ze legt uit dat medewerkers van de DA nooit zomaar bij mensen komen aanbellen of mensen op straat lastig vallen. ‘Wij komen alleen als mensen ons gebeld hebben, omdat een dier een ongeluk heeft gehad of omdat er een dier zonder eigenaar rondloopt. We komen ook als iemand met zijn eigen dier naar de dierenarts wil en geen eigen vervoer heeft. Dat wel tegen betaling.’ Loes Diemel meldt dat Dierenambulancemedewerkers wel donateurs zoeken, maar dan altijd met de dierenambulance erbij en alleen op markten, festiviteiten en open dagen van bijvoorbeeld de Vogelopvang.

Kenmerken

De medewerkers van de Dierenambulance zijn meteen herkenbaar aan hun dienstkleding. In de kleuren van de DA, donker groen en fluorescerend geel, met daarop de naam van de dierenambulance. Ook komen de medewerkers altijd met de dierenambulance, waar heel duidelijk de naam en het telefoonnummer van de Dierenambulance op staat. Eveneens met groene en gele strepen. De medewerkers van de dierenambulance zullen ook nooit aan u vragen of ze bij u binnen mogen komen. Zij betreden alleen uw huis na uitdrukkelijke uitnodiging van degene die hen gebeld heeft. Donateurs worden ook niet zomaar op straat gezocht. Wees dus alert op fraudeurs en bij twijfel, bel onderstaand nummer.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Dierenambulance www.dierenambulancegooivecht.nl of u kunt bellen: 035-6830300

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief