WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Drie Koopzondagen
Wijdemeren, do 14 november 2013

Voorafgaand aan de feestdagen mogen de winkels in Wijdemeren op zondag 1, 22 en 29 december tussen 13.00 uur en 19.00 uur geopend zijn.

persbericht

Drie koopzondagen in december

Voorafgaand aan de feestdagen mogen de winkels in Wijdemeren op zondag 1, 22 en 29 december tussen 13.00 uur en 19.00 uur geopend zijn. Het college van B en W geeft met dit besluit uitvoering aan de motie die de gemeenteraad op 31 oktober 2013 aannam.

Het is de winkeliers op genoemde zondagen niet toegestaan te laden en te lossen voor de bevoorrading van de winkels.

Nieuwe verordening in de maak

De gemeenteraad bespreekt op donderdag 28 november aanstaande de nieuwe Verordening winkeltijden Wijdemeren. Omdat deze verordening pas 5 december  in werking kan treden, nam de gemeenteraad  een motie aan waarbij het college werd verzocht te onderzoeken hoe de gemeente winkeliers in december maximale vrijheid kan geven binnen de huidige verordening. Het vaststellen van de nieuwe Verordening winkeltijden Wijdemeren op 28 november kan tot gevolg hebben dat de zondagopenstelling in december 2013 en 2014 verder verruimd wordt.

Openingstijden tuincentra

De drie tuincentra Intratuin, Krijn Spaan en Ome Joop in Kortenhoef zijn alleen geopend op 8 en 15 december, zoals eerder aan hen toegezegd. Zij hebben het maximaal aantal aangewezen koopzondagen (12 per jaar) volgens de nu nog geldende verordening, reeds bereikt. Hierin kan verandering komen als de gemeenteraad op 28 november een nieuwe Verordening winkeltijden Wijdemeren vaststelt.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief