WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Het Beste Beentje Voor!
Wijdemeren, vr 1 november 2013

Co de Kloet schreef zijn impressie van de raad van gisteren. Zijn scheldpartijtje tegen Theo Reijn ontbreekt in zijn samenvatting.


De fractie Dorpsbelangen (zonder de afwezige Ab Krook)

Om nu op te schrijven dat je een eerbaar raadslid van het CDA in de raad voor zeikerd hebt uitgemaakt vereist wellicht net iets teveel lenigheid van de geest.

ingezonden bericht

Impressie van een DorpsBelanger van de laatste
Raadsvergadering op 31 oktober 2013

De overduidelijke suggestie dat wethouder Joost Boermans vanwege het vertrek van ex‑wethouder Abrahamse als beloning voor zijn steun daaraan een uitbreiding van zijn bestuurderswerk mocht incasseren, dat was wel zo’n beetje het dieptepunt van de gemeenteraadsvergadering gisteravond.

Het was VVD aanvoerder Joep Frijdal, die ervoor tekende en van hem, een fatsoenlijk en aimabel mens, verwacht je zo’n misselijke uitspraak al helemaal niet. Maar ja, de VVD is in verwarring, slaat wild en ongenuanceerd om zich heen en zelfs een man als Joep Frijdal is blijkbaar de weg kwijt.

Sommige wegen zijn blijkbaar nogal moeilijk begaanbaar. Een door vijf partijen ingebracht voorstel over de winkelopenstelling op zondag werd terug genomen, omdat het met de inspraak was misgegaan.
Een motie van D66 om het budget van de bibliotheek te verruimen werd naar de commissie verwezen, omdat er elementaire feiten aan ontbraken. Amateurs zetten hun beste beentje voor, denk je dan.

Gelukkig werd de eerste blunder ondervangen door een VVD motie, zodat in de feestelijke decembermaand het college van B en W aan wie het wil een ontheffing kan verlenen.

Er was ook nog een motie van het CDA die als inhoud had, dat het geld dat beschikbaar komt voort de armoede bestrijding moet worden besteed aan – u raadt het al – de armoedebestrijding. Zelden in de geschiedenis van de gemeenteraad heeft een open deur zo open gestaan.  Maar ja, je moet wat, je moet je profileren en dan hoop je  de kampioen van de armoedebestrijding te worden.
Laat Van Haersma Buma het maar niet horen, die zoals wij allen weten, het woord compassie uit het CDA-woordenboek heeft geschrapt.

Co de Kloet
Raadslid DorpsBelangen

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief