WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Groenewoud: 125 woningen??
Kortenhoef, ma 6 mei 2013

Volgens de webiste Nieuwbouw Wijdemeren komen er in het project Groenewoud 100 koopwoningen en 25 huurwoningen. Wat weten zij dat wij niet weten?

Al surfend kwamen wij op dé website voor Nieuwbouw in Nederland, in dit geval het deel waar de nieuwbouwprojecten in Wijdemeren worden opgesomd. Tot onze niet geringe verbazing stond daar de volgende informatie:

Kenmerken

Project Zuidsingel/Groenwoud

Start verkoop / verhuur: 2014
Aantal koopwoningen: 100
Koopprijs: n.n.b. (nog niet bekend)
Aantal huurwoningen: 25
Huurprijs: n.n.b.
Type woningen: Vrijstaand , Hoekwoning , Appartement , Rijwoning , 2-onder-1-kap , Geschakeld , Penthouse , Vrije kavel , (Patio)Bungalow , Maisonnette , Eengezins , Overig

Voorziening binnen 1 km: Supermarkt

Verwondering

Deze opsomming wekt verwondering. Er wordt nog van alles onderzocht, de gemeenteraad moet nog een hele serie besluiten nemen, de bestemmingsplanprocedure moet nog beginnen. Wethouder Gerard Abrahamse verklaarde nog zeer recent dat hij hoopte dat begin 2014 met de werkzaamheden kan worden begonnen. Om dan te denken dat u in 2014 in uw koopwoning kan trekken lijkt ons wel erg optimistisch.

Ook de aantallen woningen kloppen niet met de aantallen die zeer onlangs door Afvalzorg tijden de informatiebijeenkomst in De Drie Dorpen genoemd werden. Een citaat uit ons verslag van die avond:


Subsidie

De provincie heeft al een subsidie toegezegd van tussen 250 en 500 duizend euro. Daar kan nog een bedrag aan subsidie bij komen. Hoe meer subsidie, hoe minder waterwoningen nodig zijn om het plan financiëel dekkend te maken. In het ongunstigste geval komen er 39 kavels, waar 70 woningen op geplaatst worden. Dat kunnen er minder worden, waarbij de natuurwaarde bepaalt welke woningen dan als eerste geschrapt worden.


Maximaal zeventig woningen zijn er geen honderdvijfentwintig, zoals gesteld door Nieuwbouw-Nederland.nl. Het aantal typen huizen (appartementen?) kan ook niet erg correct zijn.

Zelfs de informatie over de voorzieningen klopt niet. Er zijn twee supermarkten op de Meenthof en niet één.

Nieuwbouw Nederland

Het is niet duidelijk welke organisatie achter de website zit en waar zij hun informatie vandaan halen omdat er geen colofon op de website staat. Desalniettemin ziet de site er professioneel uit als een soort funda voor nieuwbouwprojecten.

Dossier Groenewoud

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief