WIJDEMEERSE WEBKRANT
PvdA: Geen Fusie!
Wijdemeren, zo 16 juni 2013

Ook de PvdA neemt scherp afstand van onze berichtgeving dat er sprake zou zijn van een voorgenomen fusie van de PvdA en GL in Wijdemeren. Het is slechts een voorstel.

ingezonden brief

Beste redactie,

Gezien de uitleg die u aan onze mededeling aan onze leden heeft gegeven en de mogelijke commotie die dat oproept, doe ik er denk ik verstandig aan om de inhoud van reactie van college-voorzitter Flameling van GroenLinks onderstrepen.

Fusie betekent samensmelting van partijen en daar is geen sprake van. U moet onze mededeling letterlijk nemen. En zien wat het is: een voorstel van beide besturen aan de afdelingen van beide partijen in Wijdemeren. Na onze ledenvergaderingen zullen wij een gemeenschappelijke persverklaring versturen.

Hartelijke groet,

Kees Bosdijk,
Voorzitter PvdA-afdeling Wijdemeren

Naschrift redactie WWK:

In het bericht op de website van de PvdA staat letterlijk:

"Vorige week hebben we als bestuur en fractie samen, in overleg met bestuur en fractie van GroenLinks, besloten om één en hetzelfde voorstel te doen aan onze ledenvergaderingen: onder ons beider namen één kandidatenlijst en één verkiezingsprogramma indienen en na de verkiezingen als één raadsfractie optreden onder de naam PvdA/GroenLinks."

Daar staat toch:

  • Eén kandidatenlijst
  • Eén verkiezingsprogramma
  • Eén raadsfractie met één naam
  • En al een kandidatelijst met een PvdA lijsttrekker en de verdeling tussen PvdA en GL kandidaten.

Dat wij dat door de oogharen bezien een "fusie" noemen is toch niet zo erg gek lijkt ons.

We wachten het persbericht op 20 juni wel af, want erg duidelijk is het niet. Overigens opereerde in 's-Graveland indertijd ook jarenlang in de raad een PvdA/GL (Ferry Staal/Rie Boeve) combine. Niets nieuws onder de zon.

Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief