WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Gewest helpt aan het Werk
Wijdemeren, do 20 juni 2013

Het UWV, drie uitzendbureaus en de gemeenten in het Gewest werken samen om de dienstverlening aan werkgevers te verbeteren en meer mensen aan werk te helpen.

persbericht

Werkgevers en werkzoekenden dichter bij elkaar

Vraag en aanbod van werk dichter bij elkaar brengen. Dat is het doel van een nieuw project dat per 1 juni in de Gooi en Vechtstreek is begonnen. Het UWV, drie uitzendbureaus en de gemeenten in de Gooi en Vechtstreek werken samen om de dienstverlening aan werkgevers te verbeteren en meer mensen aan werk te helpen.

Uitzendbureaus gaan klanten van de sociale dienst helpen met het maken hun CV’s en het vinden van werk. Hiervoor dragen gemeentelijke sociale diensten kandidaten voor die net dat steuntje in de rug nodig hebben om kansrijk bemiddeld te kunnen worden. Met het project willen de samenwerkingspartners bereiken dat er 130 extra uitzendplaatsen gevuld worden en dat er 500 CV’s van werkzoekenden toegankelijk gemaakt worden. Dat gebeurt op werk.nl, de site van het UWV waar werkgevers en werkzoekenden elkaar treffen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Uitzendbureau Doorstroom vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen vanzelfsprekend. “Daarom doen wij belangeloos mee aan alle initiatieven vanuit gemeente en UWV om werkzoekenden naar een baan te begeleiden” zegt vestigingsmanager Sandra Schuin. “Dit project is een stap om meer werkzoekenden dichter bij en zelfs weer op de arbeidsmarkt te brengen.” Ook Martijn ter Haar, regiomanager van Focus@Work is enthousiast. “Ons doel is om deze werkzoekenden een opstap te bieden naar een baan waar ze weer voor lange tijd aan de slag kunnen. Hierdoor gaan ze er financieel op vooruit en hoeven ze geen aanspraak meer te maken op een uitkering.”

Deelnemers

Deelnemers aan het project zijn de gemeenten Hilversum, Weesp, Huizen, Blaricum, Eemnes, Laren, Wijdemeren, Bussum, Naarden en Muiden, UWV-vestiging Gooi en Vechtstreek en de drie uitzendbureaus, Focus@Work, Doorstroom en KGU. Het ministerie van SZW stelt een financiële impuls beschikbaar voor dit regionale project. De regio Gooi en Vechtstreek zet die financiële impuls graag in voor deze nieuwe samenwerkingsvorm. “Dit is een mooie en nuttige stap op weg naar meer mensen aan het werk”, zegt Suze Cnossen, projectleider Sociale Zaken, “ en dat is precies wat we allemaal willen.”

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief