WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
CDA: Eén Aanslag van AGV
Wijdemeren, do 20 juni 2013

Het waterschap AGV zendt meerdere aanslagen naar bewoners in hun gebied. Dat is verwarrend. Het CDA pleit voor het zenden van slechts 1 aanslag.

ingezonden bericht

Afgelopen week ontvingen veel bewoners van het gebied van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht een tweede Aanslag Waterschapsbelasting 2013, dit keer betreffende de "Watersysteemheffing gebouwd".

Dat is de waterschapsbelasting die wordt opgelegd aan huiseigenaren. Eerder ontvingen zij al een Aanslag Waterschapsbelasting 2013, betreffende de "Watersysteemheffing ingezetenen" en de "Zuiveringsheffing woonruimte".

De belasting die wordt opgelegd aan alle huishoudens in het gebied van het waterschap. De CDA-fractie bij het waterschap AGV pleit er voor dat alle aanslagen zoveel mogelijk op één nota worden samengebracht. "Het waterschap streeft naar een gematigde tariefontwikkeling van de waterschapsbelastingen, en dan kunnen we iedere kostenbesparing gebruiken", aldus Wim Zwanenburg, fractievoorzitter voor het CDA in het waterschapsbestuur. "Bovendien vermijden we daarmee verwarring en ergernis. Met automatisering moet nog een verbetering mogelijk zijn".

Het is de bedoeling dat de perceptiekosten, de kosten voor het innen van de belastingen, zo laag mogelijk worden. Het waterschap werkt voor het innen van de belastingen samen met de gemeenten die de basisadministratie voor de gegevens aanlevert.

Zie ook;

http://www.agv.nl/belastingen
 
https://www.cda.nl/waterschappen/agv/actueel/toon/cda-waterschapsfractie-wil-alle-aanslagen-waterschapsbelasting-op-een-nota/

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief