WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nachtwandelen met NM
's-Graveland, do 20 juni 2013

Natuurmonumenten organiseert morgennacht (van 21 op 22 juni) diverse nachtwandelroutes in schitterende natuurgebieden verspreid over heel Nederland.

persbericht

Midzomernachtloop op de buitenplaatsen in‘s-Graveland

De Midzomernachtloop 2013 komt eraan! Natuurmonumenten organiseert in de nacht van 21 op 22 juni diverse wandelroutes in schitterende natuurgebieden verspreid over heel Nederland. De routes hebben een afstand van minimaal 5 kilometer. Deze nachtlopen zijn een unieke ervaring voor iedereen die van natuur houdt. Ontdek wat er ’s nachts leeft, hoor de stilte en ervaar de natuur op een bijzondere manier. Ook op de buitenplaatsen in ’s-Graveland wordt een Midzomernachtloop georganiseerd. U krijgt de unieke kans om dit natuurgebied in het donker te ervaren.

Ervaar de natuur met je zintuigen

Doordat je in de duisternis loopt en het zicht beperkt is, gebruik je andere zintuigen veel sterker. Bij de start krijg je informatie over wat er te horen, zien en ruiken is tijdens de wandeling. Het kan bijvoorbeeld een leuke oefening zijn om even stil te staan en je lampje een tijdje uit te zetten. Wat hoor of ruik je? Je zult merken dat je steeds bewuster wordt van al je zintuigen. Tijdens de Midzomernachtloop beleef je de natuur op een heel nieuwe wijze.

Als deelnemer steun je de natuur

Het inschrijfgeld bedraagt voor volwassen €14,50 en voor kinderen tot en met 12 jaar €7,50. De opbrengst van het inschrijfgeld en de het sponsorgeld wordt besteed aan behoud, herstel en ontwikkeling van Nederlandse natuurgebieden. Door mee te doen aan de Midzomernachtloop steun je dus direct de natuur.

Hoor, ruik en voel de natuur

Hoor, ruik en voel de natuur Wat ritselt daar in de struiken? Wat roept daar in de boom? Wat kwaakt daar in de sloot? En waar komt die bedwelmende zoete geur vandaan? Als u minder kunt zien, ervaart u hoeveel beter uw oren en neus werken. Tijdens uw nachtelijke wandeling staat u dichter bij de natuur dan ooit.

Waar?

De Midzomernachtloop bij u in de buurt start bij het bezoekerscentrum in ’s-Graveland. Aanmelden via de site is verplicht: www.midzomernacht2013.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief