WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sponsor een Schooltje
Nederhorst den Berg, za 15 juni 2013

Sieta Vermeulen roept op om de Stichting Mariamakunda in Gambia te steunen door deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen te sponsoren.

ingezonden bericht

Wie in Wijdemeren gaat de Vierdaagse in Nijmegen lopen?

De Stichting Mariamakunda is een aantal jaren geleden opgericht door Adri en Gerard Stalenhoef uit Nederhorst den Berg. Tijdens een vakantie in Gambia trokken zij zich het lot aan van het kleine schooltje in de plaats Mariamakunda.

Sindsdien doen zij er alles aan om de leerlingen, inmiddels uitgegroeid tot 90 in totaal, goed onderwijs en daarnaast tussen de middag een warme maaltijd te geven. De stichting kent een aantal trouwe donateurs die de school draaiend houden. Voor extra uitgaven moet echter een beroep worden gedaan op sponsors. Op dit moment is het gebouwtje, waar de leerlingen tijdens de middag de maaltijd gebruiken, dringend aan vernieuwing toe. Het dak is slecht en de muren brokkelen af. Daarnaast moet één van de leraren van de school een direjarige aanvullende opleiding volgen om ervoor te zorgen dat de school aan de door de Gambiaanse overheid gestelde eisen blijft voldoen.

Jan Franssen, Tonny de Kruyf en Sieta Vermeulen hebben daarom het plan opgevat om de stichting te helpen het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Zij gaan met z’n drieën de Vierdaagse in Nijmegen lopen van 16 t/m 19 juli a.s. en laten zich sponsoren ten gunste van de stichting. De vraag is nu: Wie in Wijdemeren gaat ook de Vierdaagse lopen en wil helpen om het geld bij elkaar te krijgen. Het enige dat van de deelnemers wordt gevraagd is zich door familie, vrienden of collega’s te laten sponsoren voor dit doel. Informatie over de stichting Mariamakunda kun je vinden op www.gambia-mariamakunda.com. Je kunt je melden bij Sieta Vermeulen per e-mail vermeulfra@dutch.nl of mobiel 0653 105 098.

Loop je niet de Vierdaagse maar wil je toch een bijdrage storten? Het bankrekeningnummer is 39 82 34 523 t.n.v. Stichting Mariamakunda. Alle donaties komen volledig ten gunste van het project!

Sieta Vermeulen
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief