WIJDEMEERSE WEBKRANT
Adriaan Doets vermant zich
Wijdemeren, do 6 juni 2013

Adriaan Doets gedroeg zich manmoedig terwijl hij scherpe kritiek op zijn partij moest aanhoren. Hij oogst lof van Co de Kloet. Piet Ambagtsheer wordt DB bestuurslid.

ingezonden bericht

Impressie van een DorpsBelanger
van de laatste DorpsBelangrijk op 21 mei 2013

Een ledenvergadering van DorpsBelangen, dinsdagavond in de Dobber in Kortenhoef. Gelijktijding een bijeenkomst over het zogenaamde sociale domein in het gemeentehuis in Loosdrecht. Er wordt wat afvergaderd in Nederland, een ingesleten oud-Hollandse gewoonte die we in ere houden. Je  nou eenmaal kan niet iedere avond televisie kijken nietwaar?

Verheugend nieuws: Piet Ambachtsheer, prominent en alom bekend inwoner van Nederhorst den Berg gaat het bestuur van DorpsBelangen versterken. Deze oud-wethouder en woningbouwspecialist mag gerust een aanwinst worden genoemd. Want laten we wel wezen, waar vind je ze nog, gekwalificeerde dorpsgenoten, die zich met de plaatselijke politiek willen bezighouden.

Natuurlijk werd er gesproken over de samenwerking met Weesp en Stichtse Vecht, die er aan zit te komen. Wijdemeren keert zich gedeeltelijk af van het Gewest, omdat daar het eigenbelang ergerlijk regeert en een evenwichtig samengaan maar niet van de grond komt. Wethouder Gert Zagt wist daar een paar treurige voorbeelden van te noemen.

Niet de jaarrekening 2012 en de kadernota 2013 maakte de tongen los, maar heel duidelijk wel het kunstgrasveld voor de ’s-Gravelandse voetbalclub. Gaat dat nou nog door of niet? Zelfs tegen het onderste uit de kan zei de insprekende voorzitter in de commissievergadering met opgetrokken neus “nee!” Donderdagavond heeft de raad er een laatste hamerstuk voor over.

Ten slotte vermaakte Adriaan Doets de vergadering met zijn verslag over een boottochtje met ex-bestuurders van Wijdemeren, die zo aan elkaar zijn gehecht dat ze een clubje hebben gevormd. Vooral hun opmerkingen over DorpsBelangen sneden hem dwars door de ziel.

Desondanks heeft Adriaan zich als een heer gedragen en ze weer veilig thuis gebracht.

Co de Kloet
Raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief