WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kon. Ondersch. Hr. van Benschop
Nederhorst den Berg, do 6 juni 2013

De heer A.H.M. van Benschop uit Nederhorst den Berg heeft op zondag 26 mei uit handen van burgemeester Smit een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

persbericht

Kon. Onderscheiding Hr. A.H.M. van Benschop

De heer A.H.M. van Benschop uit Nederhorst den Berg heeft uit handen van burgemeester Smit een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Tijdens de opening van het nieuwe sportcomplex van Voetbalvereniging Nederhorst werd hij op zondag 26 mei benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Van Benschop is een verenigingsmens in hart en nieren. Op achtjarige leeftijd werd hij lid van de Katholieke voetbalvereniging VBO die later opging in Voetbalvereniging Nederhorst. Hij voetbalde niet onverdienstelijk en was jarenlang aanvoerder van het eerste elftal. Langzamerhand ging hij steeds meer vrijwilligerswerk voor de vereniging doen.

In de periode van 1982 tot 1998 heeft de heer Van Benschop diverse bestuursfuncties bij VV Nederhorst vervuld. VV Nederhorst organiseert, naast de voetbalwedstrijden, regelmatig andere activiteiten, zoals veilingen en markten om geld op te halen voor het goede doel. De heer Van Benschop had al snel door hoe belangrijk het is hierover te communiceren naar de buitenwereld en schreef een beleidsplan communicatie. Sindsdien (1990) is hij verantwoordelijk voor de pers en publiciteit van VV Nederhorst en schrijft hij persberichten en verslaat hij wedstrijden. Van 1992 tot 1998 was de heer Van Benschop coach en begeleider van het jeugdelftal en wist hij de jonge voetballers uitstekend te motiveren.

Nieuw sportcomplex en voorzitter

Toen er in 2004 plannen ontstonden voor de realisatie van een nieuw sportcomplex bij VV Nederhorst, was de belangstelling bij de heer Van Benschop direct gewekt. Hij werd algemeen projectleider en verzette enorm veel werk. Hij was altijd positief en vriendelijk, maar wel vasthoudend. In 2011 kwam er een einde aan zijn werkzame leven en ging hij fulltime aan de slag voor VV Nederhorst. De bouw van het nieuwe sportcomplex startte in 2012 en op 26 mei was de feestelijke opening: een dag waar alle leden naar toegeleefd hebben.

Sinds 2005 is de heer Van Benschop voorzitter van VV Nederhorst en mede dankzij hem is de voetbalvereniging een stabiele, succesvolle en volwaardige vereniging. Tot slot traint de heer Van Benschop sinds 2011 iedere woensdagmiddag een jeugdelftal. Hij is een buitengewoon betrokken trainer waar de jonge leden veel van kunnen leren. De heer Van Benschop is tot 2011 werkzaam geweest bij N.V. Luchthaven Schiphol.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief