WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Terugblik op week 1
's-Graveland, ma 3 juni 2013

Er is vorige week veel gebeurd. Om de berichtgeving ook voor de geschiedschrijving op orde te houden, hieronder wat foto's en links, mede voor het WWK-archief.

Op 23 mei werden de bloembakken geplaatst. Vrijwel direct kwamen zeer heftige reacties op gang. Enigszins verbazingwekkend, omdat de aanloop naar de plaatsing van de bakken en het besluit om de vaartwegen in te richten als 30 km zone voorzien werd van veel informatieavonden en nieuws in de lokale media. Toch werd er niet of nauwelijks bezwaar gemaakt, toen het moment daarvoor aangebroken was.

Al op 24 mei werd een facebook account geopend. In enkele dagen kreeg de pagina 2000 likes van mensen die het niet eens waren met de plaatsing van de bakken. Op de tijdlijn van het account verschenen veel commentaren, foto's en fimpjes. Sommige serieus, andere met een knipoog. Ook werd een Twitteraccount geopend waarop links werden geplaatst naar de facebookpagina.


De heftigste foto van een opstopping,
die op Facebook werd geplaatst door Roos.

Fotoalbums

Douwe van Essen, de WWK fotograaf, maakte twee fotoalbums. Het eerste album publiceerde hij op 24 mei met foto's van de eerste dag met de bakken. Een dag later publiceerde hij een tweede album waar ook de vele vernielingen van de bloembakken zichtbaar werden. Hieronder enkele verkleinde foto's uit het eerste fotoalbum die een indruk geven.

Landelijk media

Afgelopen dinsdag begon de landelijke pers belangstelling te krijgen voor de Wijdemeerse dorpsrel. Eén Vandaag, Hart van Nederland en RTVNH wijdden er reportages aan. Ook het Algemeen Dagblad publiceerde een artikel. Op de radio kruisten Theo Reijn (CDA) en Marcel Maassen (DB) de degens over de bloembakken., Het CDA stemde, samen met Co en Henk de Kloet van DB op 20 december 2012 in de gemeenteraad tegen de maatregelen op de Vaartwegen.

College grijpt in

Maandag kondigde de gemeente al aan dat er ingegrepen zou worden. Op dinsdagmorgen besloot het college van B&W dat er een eind gemaakt moest worden aan gevaarlijke situaties die hier en daar waren ontstaan door de plaatsing van de bakken, bijv. vier bakken links en rechts en voor en na zebrapaden op het Noordereinde. Ook werd besloten dat een externe verkeersdeskundige de situatie zal gaan beoordelen.

Uit het fotoalbum

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief