WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Inhaalslag
Wijdemeren, ma 3 juni 2013

Wij proberen de afgelopen weken enigszins in te halen, maar we vragen er begrip voor dat we niet alle 91 persberichten, ingezonden brieven en berichten publiceren.

Het probleem is dat de nieuwsstroom continu door gaat. Wij bekijken de vele mails van de afgelopen drie weken en proberen de krenten uit de pap te halen en te publiceren. Aankondigingen van evenementen die al geweest zijn, zoals bijvoorbeeld de Kunstroute en -ronde, laten wij uiteraard achterwege. Ook onderwerpen waarvan de actualiteit inmiddels verdwenen is zullen wij niet publiceren. Maar laat u niet teleurstellen, de komende tijd publiceren wij weer als voor onze vakantie.

Inhaalslag

We noemen hieronder enkele gebeurtenissen die de pers haalden.

Op 17 mei werd in Nederhorst den Berg de jeu de boulesbaan naast de muziektent in gebruik genomen. De aanleg was het directe gevolg van de inspraak van Greta Jager op 22 juni vorig jaar.

Op zaterdag 18 mei begon de feestweek waarmee het nieuwe sportcomplex van de VV Nederhorst werd geopend. Er was een voetbalwedstrijd van Nederhorst 1 tegen een team van bekende Nederlanders die geleid werd door Jaap Stam de schoonzoon van wethouder Jaap van Waveren. Ook de kinderopvang van Kidsworld (v.h. de Bergertjes) verhuist naar het nieuwe complex. Voorzitter Ad van Benschop van de VV kreeg bij de officiële opening op 26 mei een Koninklijke Onderscheiding.

Het college van Wijdemeren antwoordde op vragen van D66 dat de stort Groenewoud niet voorkomt op een provinciale lijst van speodeisende locaties.

Op 30 mei werd een schoonmaakactie op winkelcentrum de Meenthof in Kortenhoef gehouden.

Natuurmonumenten houdt een onderzoek naar de mening van de bewoners van het gebied in Gooi en Vecht over het beheer van de natuurgebieden.

De Stichting De Dillewijn in Ankeveen krijgt maximaal 80.000 euro van de gemeente als bijdrage in de kosten, omdat er een oud kerkhof is aangetroffen naast de voormalige NH kerk, waardoor de kosten van de verbouwing aanzienlijk hoger uitvallen dan begroot. De kerk wordt verbouwd tot een cultureel centrum.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief