WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wouters reageert op Vuyk
Wijdemeren, ma 15 juli 2013

Mario Wouters (D66) geeft Martin Vuyk, maar ook de VVD, onder uit de zak. Het stukje over de Horstermeerse bloembakken leidde tot een reactie bij de 's-Gravelandse WADW'er.

Martin Vuyk, raadslid voor de VVD, zond gisteren een stukje tekst in over de bloembakken die langs de Middenweg worden betaald, opgehangen en van water voorzien door de bewoners. Mario Wouters, sinds kort fractieassistent voor D66, reageert hieronder op dat berichtje op persoonlijke titel.


Mario Wouters (D66)

ingezonden brief

Pracht idee van Martin Vuyk


Geweldig, fantastisch, creatief en origineel. De bloembakken op de Middenweg zijn dé oplossing voor de problemen op het Noordereinde/ Zuidereinde en de EKC wegen. Hoe simpel kan het zijn. Jammer dat Martin zo laat wakker geworden is. Had hij dit als raadslid eerder bedacht dan was eeuwige roem zijn deel geweest.

Niks “verkeerswerkgroep, niks inspraakavonden, niks geldverkwisting”. Nee niets van dat alles. Maar goed we slapen allemaal wel eens. Belangrijker is: we kunnen het alsnog doen. Het hoeft de gemeente geen extra geld te kosten. Laat die zeurpieten op die ‘probleemwegen’ zelf maar eens wat bijdragen. Doen ze op de Middenweg ook. Maar nee, als het op geld aan komt geven de WADW- en EKC- leden niet thuis. Armoedzaaiers!

Daar weet onze VVD wel raad mee. Omkeren die hap en net zolang schudden tot er geen euro meer uitrolt. Wat dat betreft is het mooi dat Martin met het voorbeeld van de Middenweg komt. Net zo’n beroerde weg als het Noorder- en Zuidereinde . Slechts aan elke kant van de weg een fietspad, beperkte voortuinen van minimaal 20 meter lang  en achtertuinen waar maar geen eind aankomt. Je zou het maar moeten onderhouden.

Daarom vind ik het meer dan bijzonder dat deze mensen de knip getrokken hebben om aan elke lantaarnpaal een geranium te hangen. Deze geraniums geeft men ook nog eens zelf water. Extra knap omdat Iedereen weet hoe gevoelig ‘water’ ligt in de Horstermeer. Een groot compliment derhalve voor het idee van Martin. Eindelijk iemand die zijn nek durft uit te steken. Ik stel dan ook voor om per direct de foei-lelijke groene monsterachtige bloembakken te verwijderen, de bewoners aan de Vaartwegen flink geld uit de zakken te kloppen en hiervan niet alleen geraniums te kopen maar ook een standbeeld ter ere van Martin te plaatsen op een plek die hem toekomt. Voor het kasteel van onze zeeheld Cornelis Tromp met uitzicht op het Zuidereinde en Emmaweg. Uiteraard met een mooi onderschrift t.w;

Martin Vuyk
zijn ideeën waren puik
en van de lach
die het ons bracht
kregen we krampen in de buik

Alle goeds,

Mario Wouters
Uit persoonlijke titel

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief