WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
V. Oudheusden over Integriteit
Hilversum, ma 7 januari 2013

Wim van Oudheusden spreekt uit zijn praktijk in de Loosdrechtse raad en de Staten van Noord-Holland over integriteit.

ingezonden brief

Toen ik fractievoorzitter van de PvdA werd in de Loosdrechtse raad spraken we meteen bij ons begin af, dat we gedurende ons raadslidmaatschap nooit een klus in opdracht zouden geven aan een Loosdrechtse ondernemer. Dit alleen al om de schijn van eventuele betrokkenheid te voorkomen. Daar waren we het alle drie volledig mee eens.

Als nieuw Statenlid kreeg ik meteen de bekende BING training Integriteit. Dat heeft bewezen nuttig te zijn om altijd alert te blijven maar heeft niet kunnen voorkomen dat latere (toevalllig beide VVD) gedeputeerden als Meijdam en Hooijmajers - al dan niet toevallig vanuit een bedrijfsachtergrond en sterk in hun PR optreden- geen maat wisten te houden.

Ooit werd ik op het matje geroepen door mijn fractievoorzitter nadat ik Hooijmajers schriftelijk aan te tand had gevoeld over vermeende belangenverstrengeling. Dat werd dus snel en effectief in de kiem gesmoord. Later bleek hoezeer ik het bij het rechte eind had.

De moraal? Al is een training nog zo goed, de verleiding van de macht is soms groter!

Integer ben je of niet. Verstrengeling van belangen als je bv. wethouder wordt en in een bestemmingsplan eigen grondbezit van een later mogelijke bouwbestemming laat voorzien is uit den boze. En zo zijn er tal van voorbeelden die aantonen dat macht kan corrumperen.

Maar daar ben je zelf bij en de Raad of Staten, die je controleren.

Wim van Oudheusden
Hilversum

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief