WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Stemverklaring Siderius
Loosdrecht, ma 7 januari 2013

Liesbeth Siderius, raadslid in de VVD fractie, geeft een stemverklaring waarom zij tegen de amendementen stemde en zo bovendien het college redde.

ingezonden brief

Pais en Vree

Misschien vragen sommige inwoners van Wijdemeren zich af waarom één van de drie VVD raadsleden tegen de twee amendementen (A en B) op het bestemmingsplan ‘Tussen de Dijken’ stemde in de laatste raadsvergadering van december 2012.

Deze twee amendementen betreffen het vergroten van recreatiehuisjes van 6 naar 12 m2 én het verkleinen van de natuurbuffer. De VVD is immers een partij voor vrij ondernemerschap. Waarom is Liesbeth Siderius van de VVD dan toch tegen het oprekken met aantal m2 recreatiegebouwen en het opofferen van natuurgebied ten behoeve van de recreatieondernemers?

De reden is dat gaandeweg de besluitvorming rond het bestemmingsplan bleek, dat niet alle ondernemers gelijk behandeld zijn. Het aannemen van de amendementen zou vooral in het voordeel uitpakken van slechts een gering aantal ondernemers in dit bestemmingsplan en dat past niet in het transparante VVD beleid.

De doorslag voor het nemen van het besluit, na gedegen overweging in dit geval niet met de twee VVD amendementen in te stemmen, was dat bleek dat uitgerekend een van deze ondernemers de afgelopen jaren illegaal bomen kapte en recreatiehuisjes bouwde zonder vergunning.

Ja, de VVD is er voor ondernemers, maar niet voor het legaliseren van illegale praktijken. In het algemeen stemt een fractie vanuit een standpunt, maar er zijn situaties bekend waarin een fractie niet tot een gemeenschappelijk inzicht kan komen. Dit is zo’n geval.

Liesbeth Siderius
lid van de VVD fractie Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief