WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA zoekt Raadsleden
Wijdemeren, zo 24 februari 2013

Over een jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De partijen moeten dus kandidaten zoeken voor het raadslidmaatschap. Het CDA geeft de aftrap.

Dit is het eerste signaal dat de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar gevoerd zal worden. Een soort aftrap.

persbericht

Dit is het moment om de stap naar de politiek te zetten.
Klagen over politiek lucht op? Actief meedoen lost op!

CDA Wijdemeren gaat het komende halfjaar de kandidatenlijst samenstellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Bent u een betrokken inwoner van onze gemeente? Ziet u dingen om u heen gebeuren, waarvan u denkt: 'Dat zou toch anders en beter kunnen?' Dan is de gemeenteraad voor u de plek om aan de slag te gaan!

Wat doet een raadslid?

In de gemeenteraad beslist u mee over de toekomst van Wijdemeren. Als raadslid spreekt u regelmatig met bewoners en ondernemers: om te weten wat er leeft in de gemeente en om besluiten die de gemeenteraad moet nemen voor te bereiden. U neemt besluiten samen met andere raadsleden.

Uitgebreide informatie over het raadslidmaatschap kunt u vinden op de website van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden (www.raadslid.nu) of doe een test op de website www.ikraadslid.nl.

Welke vaardigheden en eigenschappen heeft een raadslid nodig?

Als raadslid kunt u uw – en onze – boodschap goed overbrengen via allerlei kanalen, ook via social media. In het debat gaat u goed om met de mening en kritiek van anderen. U leest stukken die op HBO-niveau zijn geschreven, maar u bent ook in staat de inhoud van deze stukken op alle niveaus uit te leggen. Net als in veel andere banen hebt u doorzettingsen uithoudingsvermogen nodig en bent u vasthoudend als dat nodig is.

Overigens is het via het CDA Steenkampinstituut mogelijk om door middel van cursussen en trainingen uw vaardigheden aan te scherpen, zoals presenteren, debatteren en omgaan met social media.

Hoe kunt u raadslid worden?

Overweegt u om raadslid te worden voor het CDA? Daarvoor moet u lid zijn of worden van het CDA. U draagt uzelf voor als kandidaat bij de selectiecommissie of het bestuur van het CDA Wijdemeren. Na selectiegesprekken kunt u op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 geplaatst worden. Hoe hoger u op de kieslijst staat, des te groter de kans is dat u direct wordt gekozen als raadslid. Na een voordracht van de selectiecommissie en het bestuur bepalen de leden de samenstelling van de kieslijst.

Aanmelden

Hebt u belangstelling? Meldt u aan via voorzitter@wijdemeren.cda.nl. Natuurlijk kunt u ook mailen als u eerst meer informatie wilt of met een CDA-raadslid wilt spreken. Of bel met Ymkje van 't Riet, voorzitter CDA Wijdemeren, telefoon: 06 – 25 38 16 74.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief