WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Oog in oog met een Ree
's-Graveland, vr 22 februari 2013

Op zaterdag 9 en 16 en op zondag 10 en 17 maart organiseert het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland een bijzondere excursie in het Corversbos.

persbericht

Oog in oog met een ree in het Corversbos van Natuurmonumenten

Op zaterdag 9 en 16 en op zondag 10 en 17 maart organiseert het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland van 7.00 tot 8.30 uur een bijzondere excursie in het Corversbos. Tijdens deze excursie maak je kans om oog in oog te staan met een ree. Of ga op zaterdag 16 maart van 10.00 tot 12.00 uur mee met een voorjaarswandeling langs de krokussen van Jagtlust. Elke derde zondag van de maand, om 14.00 uur start er een wandeling met de boswachter vanuit het bezoekerscentrum. Al deze activiteiten zijn speciaal voor volwassenen.

Ontmoet een ree in het Corversbos

Tijdens deze vroege ochtend wandeling onder leiding van een boswachter is de kans groot dat je een ree tegen komt. De boswachter weet namelijk waar deze prachtige dieren zich ophouden. Ontdek waar het voedsel van een ree uit bestaat en hoe de sporen van een ree er uit zien. Kosten leden van Natuurmonumenten € 5 per persoon en niet-leden € 8 per persoon.

Krokussen op Jagtlust

De krotkussen van Jagtlust zijn elk voorjaar weer een bezienswaardigheid. Het gazon voor de fraaie theekoepel ziet dan paars van de voorjaarsbloeiers. Ontdek naast deze prachtige verschijning nog meer bijzonders tijdens deze wandeling onder leiding van een boswachter. Kosten voor leden van Natuurmonumenten € 5 per persoon en niet-leden € 8 per persoon.

Reserveren

Voor de reeënexcursie en de wandeling over Jagtlust is van tevoren aanmelden nodig in verband met de groepsgrootte. Dit kan telefonisch bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 035-656 30 80 of via www.natuurmonunten.nl/bcgooienvechtstreek. Voor de wandeling die elke derde zondag van de maand plaats vindt. Is vooraf aanmelden niet nodig.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief