WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ik wil Co
Nederhorst den Berg, do 26 december 2013

Cor Koster bestudeerde de kandidatenlijst van DorpsBelangen, constateert onevenwichtigheden en, erger nog, onrecht. Hij start de actie 'Ik wil Co'.

ingezonden brief

Ik wil Co

De lijst van Dorpsbelangen voor de komende verkiezingen geeft weinig reden tot vreugde. Hij is onevenwichtig: er staat maar één persoon uit Nederhorst den Berg bij de eerste tien, terwijl er VIER uit Loosdrecht komen. Verder staan er mensen op die er nooit op geplaatst hadden mogen worden. Maar het ergste: Co de Kloet staat op een onverkiesbare plaats.

Dat vier van de tien in Loosdrecht wonen is niet verwonderlijk. DB is vanaf het eerste begin een overwegend Loosdrechtse partij geweest, met voornamelijk belangstelling voor Loosdrechtse zaken. Zaken die desondanks tot nog toe vrijwel allemaal op een flop uitgelopen zijn, en dan heb ik het niet alleen over het dorpscentrum.

Ook erg: DB heeft twee mensen op de lijst geplaatst van wie gebleken is dat er iets aan hun moreel kompas schort. Ondanks een belofte, ondersteund door een handtekening, om hun zetel op te geven als ze om wat voor reden uit hun partij zouden stappen, beschouwden Ben Steenvoorden (plaats 7) en Liesbeth Siderius (plaats 10) de zetel die ze via een politieke partij gekregen hadden als hun persoonlijk  eigendom. Ze namen hem als rugzakje mee naar een andere partij. Bedriegen, heet dat. En verraden. Die mensen - woordbrekers - worden door DB omarmd.

Krasse knakker

En dan Co de Kloet. Men wil hem lozen. Waarom? Omdat hij een eigen mening heeft en daarvoor uitkomt? Omdat hij te oud is? Onzin, Co is een uiterst krasse knakker die zich qua ervaring, qua inzicht en qua inzet met de besten kan meten. En ja, hij heeft een eigen mening, maar dat zouden de andere DB-leden ook moeten hebben! De meesten zitten er als jandoedel bij.

Er zullen vast wel mensen zijn die op 19 maart 2014 op DorpsBelangen gaan stemmen. Je vraagt je af waarom, maar het gebeurt nu eenmaal. Vrienden, buren en bekenden kijken immers niet zo nauw. Ik zou hen graag iets willen meegeven. Áls je al op DB gaat stemmen, stem dan asjeblieft niet op één van die tien bovenaan de lijst, maar kies bewust. Geef dan je stem aan de man op plaats 13. De man die het verdient om met voorkeurstemmen herkozen te worden. En wees duidelijk. Schrijf erbij, in forse letters, de aantekening: “Ik wil Co!”

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief