WIJDEMEERSE WEBKRANT
Cursus Sociale Media
Loosdrecht, di 27 augustus 2013

De Bibliotheek gaat u leren over Facebook, Twitter, YouTube, Google en andere sociale media betekenen, wat u er mee kan en wat u moet laten.

persbericht

Cursus Sociale Media in De Bibliotheek

Bloggen, Twitter, Facebook, YouTube, Picasa, Google. Iedereen hoort erover of heeft het erover. Maar wat is dat nou precies? Wat kan ik ermee? Wil ik dat zelf ook?

Sociale media: e rmee werken, eruit halen wat erin zit. Daarvoor kunt u terecht bij De Bibliotheek. Op zaterdag 14 september start, in samenwerking met Seniorweb, een cursus om u op weg te helpen met sociale media met als titel: 7Dingen

7Dingen

7Dingen staat voor: in zeven stappen (veel) meer leren over het sociale web. U leert bloggen, omgaan met YouTube en Picasa. U leert meer over sociale media zoals bijvoorbeeld Facebook, LinkedIn en Twitter. Privacy en veiligheid, een eigen startpagina en lokale media online komen ook aan bod.

Data bijeenkomsten

Op zaterdag 14 september is de eerste bijeenkomst, van 10.30 tot 13.00 uur in De Bibliotheek aan de Tjalk 41 te Loosdrecht. Daarna gaat u thuis aan de slag in uw eigen tempo en op momenten die u het beste uitkomen. Na 1,5 maand, op zaterdag 2 november, is er een tweede bijeenkomst. En op zaterdag 14 december is de feestelijke slotbijeenkomst.
Tijdens deze bijeenkomsten krijgen deelnemers meer achtergrondinformatie en is er mogelijkheid tot discussie en het stellen van vragen.
De start van deze cursus is weliswaar in de vestiging in Loosdrecht, u werkt voornamelijk thuis en dat kan uiteraard overal vandaan. Cursisten uit alle plaatsen in ’t Gooi zijn dan ook van harte welkom.

Coaches

U werkt thuis achter uw eigen laptop, pc of tablet, maar u heeft (via sociale media) contact met de andere deelnemers. Bovendien wordt u, op afstand, individueel begeleid door een van de coaches van de bibliotheek of Seniorweb. De coach geeft antwoord op vragen en reikt oplossingen aan voor problemen. Wilt u een coach persoonlijk spreken dan kan dat ook. Er zijn wekelijks spreekuren in de bibliotheek.

Aanmelden

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via debibliotheek7dingen@gmail.com  of debibliotheek@debibliotheek.org  onder vermelding van ‘Aanmelding 7Dingen’.
Leden van de bibliotheek betalen € 45,- niet-leden € 55,-

Deelnemers dienen vertrouwd te zijn met internet en e-mail.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief