WIJDEMEERSE WEBKRANT
De Uilen van Boekesteyn
's-Graveland, di 27 augustus 2013

Op vrijdag 6 septemberr, 13 september en 20 september organiseert Natuurmonumenten een avondexcursie om te luisteren naar de uilen op Boekesteyn.

persbericht

De Uilen van Boekesteyn

Avondexcursie bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek te ’s-Graveland (voor volwassen, minimale leeftijd 12 jaar).

Op zoek naar bosuilen

Ga ’s avonds op pad met de boswachter van Natuurmonumenten en ontdek de uilen op landgoed Boekesteyn. Je kunt meegaan op vrijdag 6 september, aanvang 20.30 uur, 13 september, aanvang 20.00 uur of 20 september 19.30 uur. (verschillende aanvangstijden gezien de invallende duisternis).

In september en begin oktober zijn de bosuilen hoorbaar aanwezig op landgoed Boekesteyn. De jonge bosuilen zijn vliegvlug, maar blijven nog bij hun ouders in de buurt. Het roepen van de jongen klinkt door het bos. Het ritueel van het verlaten van de ouderlijke stek gaat met de nodige onrust gepaard. Bosuilen jagen als het donker wordt. Uilen vliegen geruisloos, maar hun roep is onmiskenbaar. De roep van de mannetjes bosuilen en het antwoord hierop van de vrouwtjes, laten in het donkere bos een onvergetelijke indruk achter.

Samen met een gids gaat u op stap in het schemerige bos. Onderweg hoort u meer over het verborgen leven van onze bosuil.

Reserveren

Vind je het leuk om mee te gaan, meld je dan aan via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek Je kunt ook bellen met het Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, T (035) 656 30 80 (dinsdag t/m zondag). Vanwege het beperkt aantal plaatsen is het nodig vooraf te reserveren.
Leden van Natuurmonumenten betalen € 5,00 en niet-leden € 8,00.

Handig om te weten:

  • Vooraf aanmelden in verband met groepsgrootte.
  • Een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.
  • Graag met gepast geld betalen: pinnen is niet mogelijk.
  • Honden mogen helaas niet mee.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief