WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Het Loosdrechts Terras
Oud Loosdrecht, vr 23 augustus 2013

Op de Bornholm- en Irenekavel in Oud-Loosdrecht moet Het Loosdrechts Terras verrijzen waar bewoners en bezoekers tot rust kunnen komen.

De Bornholm en Irenekavel is het terrein waar het Dorpscentrum Loosdrecht gebouwd zou worden. Dat plan liep stuk toen de gemeente onlangs het contract met projectontwikkelaar Heilijgers ontbond.

Intussen komt er een tijdelijke voorziening die al volgend jaar in werking is, als het aan het college ligt.

Op 29 september vorig jaar beproefde een select gezelschap de eigenschappen van het terrein als terras. Dat beviel zo te zien prima. Bijna klaar voor de terrassentest van de Gooi en Eemlander. Simone, een aanrader!


V.l.n.r. Wim Steman, Jaap van Waveren, Liesbeth Siderius en Joep Frijdal. Proost!

persbericht

Start ontwikkeling ‘Het Loosdrechts Terras’

Op de Bornholm- en Irenekavel in Oud-Loosdrecht moet een levendige locatie verrijzen waar bewoners en bezoekers tot rust kunnen komen, elkaar kunnen ontmoeten en waar men kan verblijven. Onder de werktitel ‘Het Loosdrechts Terras’ presenteren burgemeester en wethouders een plan van aanpak om zo snel mogelijk deze plek in Oud-Loosdrecht verder te ontwikkelen.

In ‘Het Loosdrechts Terras’ worden kleinschalige woningbouw, een passantenhaven, horeca en een bescheiden dorpsplein gecombineerd om de gewenste levendigheid in het hart van Oud-Loosdrecht te realiseren.

Kleinschalig en gefaseerd

Komende maanden staan in het teken van het opstellen van de (stedenbouwkundige) kaders. Het college wil de ontwikkeling van ‘Het Loosdrechts Terras’ fasegewijs aanpakken. Geen grootschalige nieuwbouw die alleen door grote partijen kan worden opgepakt, maar juist kleine plannen die passen in de omgeving. Per fase wordt een passende partner gezocht om de gewenste kwaliteit in het gebied te kunnen realiseren. En per fase worden de mogelijkheden benut om de locatie om te vormen tot een levendig gebied dat bijdraagt aan de toekomst van Oud-Loosdrecht en de mensen die er wonen.

In gesprek over tijdelijke activiteiten

Het college gaat in gesprek met ondernemers die eerder hebben aangegeven interesse te hebben in het realiseren van een tijdelijke voorziening op de Bornholmkavel. Doelstelling is deze voorzieningen voor het seizoen 2014 gereed te hebben.

…… en over nieuwe plannen

De aandacht richt zich niet alleen op planontwikkeling, maar zeker ook op het betrekken van toekomstige bewoners, omwonenden en andere belanghebbenden. Dit kan variëren van informeren tot meebeslissen.

Samenwerkingsovereenkomst ontbonden

Vorige maand ontbond Wijdemeren de samenwerkingsovereenkomst die in 2010 met Heilijgers was gesloten voor de ontwikkeling van het dorpscentrum Oud-Loosdrecht met passantenhaven, 2 appartementengebouwen met ondergrondse parkeerkelder en commerciële ruimten, een horecapaviljoen en een dorpsplein.

De commissie Ruimte en economie bespreekt het voorstel van het college op woensdag 4 september.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
VVD Wdm
auteur
persbericht/WWK
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief