WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Gondelvaart en Markt
Loosdrecht, Kortenhoef, di 20 augustus 2013

Zaterdag wordt de Gondelvaart en Avondmarkt in Loosdrecht gehouden. Op 7 september is Kortenhoef aan de beurt. Dan is daar het NK Palingroken, de Braderie en de Gondelvaart.

Loosdrecht

De Gondelvaart in Loosdrecht is een grootse gebeurtenis. Tientallen versierde en verlichte boten en bootjes varen zaterdag 24 augustus mee van de Vijfde naar de Eerste Plas zodra de duisternis valt. Sommige vaartuigen hebben een thema waarmee zij een prijs kunnen winnen.
Tegelijkertijd wordt zaterdag vanaf 17.30 op de Oud Loosdrechtsedijk de Avondmarkt gehouden met kraampjes en attracties. Voor bezoekers rijden er pendelbussen van en naar weilanden buiten het centrum van de activieteiten waar geparkeerd kan worden. De avond wordt afgesloten met een groot vuurwerk.

De organisatie is in handen van de Stichting Sloep. Alle informatie over de Gondelvaart en de Avondmarkt is hier te vinden op de website van de Stichting.

Kortenhoef

Op 7 september wordt in Kortenhoef op de Kortenhoefsedijk het Nederlands Kampioenschap Palingroken gehouden. 's Middags en 's avonds is er op een ander deel van de Kortenhoefsedijk een braderie. 's Avonds vanaf een uur acht leggen de versierde gondels aan bij het Dode Eind, waar ze van dichtbij te bewonderen zijn.

Zodra de duisternis valt varen zij om over het Hilversums Kanaal naar de vaart langs de Kortenhoefsedijk. De Gondels zijn opgetuigd, versierd en verlicht. Vaak worden gondels gewijd aan een actuele kwestie in de gemeentelijke politiek. Aan de Gondelvaart is een prijsvraag verbonden voor de mooiste gondel. De avond wordt afgesloten in de feesttent naast de Oude School in Kortenhoef.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief