WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Loodijk bij Ankeveen Dicht
Ankeveen, di 20 augustus 2013

Komend weekend is de Loodijk (N236) bij Ankeveen afgesloten van vrijdag 20.00 uur tot maandag 26 augustus 6.00 uur.

persbericht

Weekendafsluiting Loodijk-Gooilandseweg (N236) in Ankeveen

De provincie sluit tussen vrijdag 23 augustus 20.00 uur en maandag 26 augustus 6.00 uur een deel van de Loodijk - Gooilandseweg (N236) in Ankeveen af om werkzaamheden aan de Westelijke faunapassage uit te voeren. Het autoverkeer wordt omgeleid.

De N236 is afgesloten vanaf het industrieterrein De Boomgaard (Loodijk) tot de Gooilandseweg ter hoogte van de Meerkade/Melkmeent. Gemotoriseerd verkeer volgt de omleidingsborden. Fietsers en bromfietsen maken gebruik van het bestaande en deels nieuwe fietspad langs de N236.

De werkzaamheden bestaan uit het inrichten en asfalteren van de nieuwe weg en de Westelijke faunapassage. Na dit weekend rijdt het doorgaande verkeer over de nieuwe Westelijke faunapassage. De afrondende werkzaamheden aan dit deel van de N236 zijn half november 2013 gereed.

Omleidingen

Doorgaand autoverkeer vanuit Amsterdam/Weesp richting Ankeveen en Hilversum maakt gebruik van de Dammerweg (N523), Vreelandseweg (N201), Geert van Mesdagweg en de Naarderweg (N524) of rijdt via de A9, A1 en de Naarderweg (N524) en vice versa. Lokaal verkeer in Ankeveen wordt omgeleid via Hollands End, Stichts End, Herenweg en Noordereinde.

Informatie

Voor vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden gratis bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen 0800 - 0200 600. Kijk hier voor meer informatie over de werkzaamheden bij N236

Natuurverbinding

Twee viaducten in de N236 vormen straks de verbinding tussen het Naardermeer en de Ankeveense plassen. Hierdoor ontstaat een nieuwe en veilige doorgang voor de dieren in dit gebied. Tegelijkertijd wordt de provinciale weg duurzaam veilig ingericht. Een van de maatregelen om de weg veiliger te maken is de aanleg van een rotonde bij het Hollands End.
Voor fietsers ontstaat een verbinding onder de Westelijke faunapassage door naar de Kreugerlaan (richting de Hilversumse Bovenmeent).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief