WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Verhalen van Veteranen
Wijdemeren, ma 22 april 2013

Scholieren uit de regio worden uitgenodigd om deel te nemen aan het project Verhalen van Veteranen, dat in een nagebouwd geallieerd doorgangskamp plaats vindt.

Burgemeester Martijn Smit roept op de website van Bridgehead veteranen op om deel te nemen aan de veteranendag.

persbericht

Scholieren zijn hartelijk welkom bij Bussum Bridgehead op 10 mei

Dit jaar vindt van 10-12 mei de 20e editie plaats van Bussum Bridgehead, het grootste militair-historische evenement in Nederland. Bridgehead beslaat de periode van de Tweede Wereldoorlog tot en met 1997.

Het bestuur van de Stichting Militair Depot zal optreden als “Camp Staff Netherlands District” en zal wederom het oudste deel van het terrein omvormen tot een geallieerd doorgangskamp in het zojuist bevrijde Nederland in 1945. De naoorlogse eenheden en displays zullen worden ondergebracht in het modernere gedeelte van het oefendorp.  

In samenwerking met het onderwijsproject “Verhalen van veteranen” van het Veteraneninstituut zullen er op vrijdag 10 mei gastlessen worden gegeven. Dit keer komt de Veteraan niet naar school, maar worden de kinderen van harte uitgenodigd om naar het kampement te komen. Hier kunnen ze een gastles volgen in een originele omgeving en een rondleiding door de geschiedenis krijgen aan de hand van diverse militaire opstellingen op het terrein.

De doelstelling is om op een laagdrempelige manier de scholieren kennis te laten maken met een belangrijk stuk geschiedenis. Zo kunnen zij, naast de gastles van een “echte veteraan”, ondermeer een noodrantsoen eten uit de veldkeuken, de voertuigen van dichtbij bekijken, een rondrit maken in een historisch voertuig  en al hun vragen stellen aan de deelnemers van Bridgehead.
Meer informatie over Bridgehead is te vinden op www.bussumbridgehead.nl

Scholieren uit groep zeven en acht van het basisonderwijs, alsmede uit de klassen één en twee van het voortgezet onderwijs zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen.
Het programma begint om 9.00 uur en eindigt rond 12.00 uur.
Er zijn geen kosten aan verbonden, het aantal deelnemers is beperkt.
Opgave via bridgeheadSMD@gmail.com onder vermelding van “Verhalen van veteranen”.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief