WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Joop Glijn: Afscheid van DSO
Kortenhoef, ma 22 april 2013

Vanaf morgenavond speelt toneelvereniging DSO vier avonden de tragikomedie Gouwe Handjes in de Dobber in Kortenhoef met Joop Glijn in de hoofdrol.


Joop Glijn

In het stuk speelt Joop Glijn zijn laatste avondvullende rol voor DSO. Joop was vanaf zijn zestiende jaar gedurende een halve eeuw actief voor de toneelvereniging. In een groot interview in de WieWatWaar laat hij weten dat hij het rustiger aan wil gaan doen en meer tijd met zijn vrouw en familie wil doorbrengen. Een avondvullende rol zit er niet meer in, maar een kleiner rolletje spelen bij DSO sluit hij niet uit.

persbericht

Toneelvereniging DSO speelt Gouwe Handjes, een tragikomedie van Haye van de Heyden.
Dinsdag 23, woensdag 24, donderdag 25 en vrijdag 26 april in de Dobber in Kortenhoef, aanvang 20.00u.


Joop Glijn (Louis) en Ingrid Deys (werkster Suze).

Het stuk

In dit speciaal voor Johnny Kraaijkamp geschreven stuk van Haye van der Heyden maken we kennis met Louis, een gefortuneerde, gepensioneerde zakenman die precies weet wat vrouwen plezierig vinden. Dankzij deze kennis is hij schatrijk geworden. Alles wat hij aanpakte veranderde in goud. Wanneer zijn vrouw Emma – waarmee hij intens gelukkig was – plotseling overlijdt wil hij eigenlijk niet verder. Aan haar sterfbed heeft hij Emma echter beloofd weer gelukkig te worden. Een belofte waar hij niet onderuit kan komen en waarin 5 vrouwen een belangrijke rol spelen. De dames doen hun uiterste best om hem te troosten; een rijke alleenstaande man laat je natuurlijk niet zomaar lopen….

Afscheidsrol

Bij DSO wordt de rol van Louis vertolkt door Joop Glijn die inmiddels al ruim 50 jaar aan de vereniging is verbonden. In de meest uitlopende rollen heeft hij het publiek vele hilarische en spraakmakende avonden bezorgd en hij heeft daar zelf ook enorm van genoten. Joop heeft het moeilijke besluit genomen dat zijn rol van Louis in het voorjaarsstuk ‘Gouwe handjes’ zijn laatste avondvullende optreden zal zijn. Gesterkt door zijn 5 tegenspeelsters wordt er, zeker weten, nog een juweeltje aan zijn glansrijke toneelcarrière toegevoegd.

Dubbelrol Lily Mol

De regie van deze tragikomedie is in handen van Lily Mol. Met veel enthousiasme heeft zij met de acteurs naar deze uitvoeringsweek toegewerkt. Daarbij heeft ze vier weken geleden ook nog de rol overgenomen van één van de speelsters toen deze door persoonlijke omstandigheden haar rol moest teruggeven. Met al haar ervaring heeft Lily zich op deze klus gestort en uiteraard zal zij het publiek als de door het leven teleurgestelde schoonzus Charlotta weten te boeien.

Overige rollen 

Ingrid Deys maakt als de hartverwarmde werkster Suze haar toneeldebuut en doet dit alsof ze al jaren in de Dobber heeft gestaan. Patricia Pos, die al diverse producties achter haar naam heeft staan, doet voor het eerst mee met DSO en heeft zich volledig ingeleefd in de pittige dochter Alice. Voor Kathinka Warning en Irma van der Meer-Voigt is de Dobber bekend terrein, maar ook zij verheugen zich om zich in de rol van respectievelijk echtgenote Emma en escortdame Claire aan het publiek te mogen presenteren.

Achter de schermen

Zonder alle inspanningen en ondersteuning van de overige DSO-leden is er geen voorstelling; er is op alle fronten keihard gewerkt om het publiek met “Gouwe Handjes” een heerlijk avondje uit te bezorgen.

Kaarten

Mocht u deze bijzondere voorstelling bij willen wonen bel dan met 06 16 11 80 32, er zijn nog wat kaarten beschikbaar voor de dinsdag en woensdag.

Voor meer informatie zie www.toneeldso.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
RJ/persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief