WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Sypesteynveiling
Nieuw Loosdrecht, wo 19 september 2012

Frits Ham schreef een verslag over de veiling die zaterdag t.b.v. Kasteel-Museum Sypesteyn in Nieuw Loosdrecht werd gehouden.

persbericht

Sypesteyn haalt meer dan € 11.000 binnen
Kasteelveiling boven verwachting geslaagd

Kasteel-Museum Sypesteyn beleefde afgelopen zaterdag een middag met een gouden randje. Op de ‘Kasteelveiling’ ten bate van de financiën van het kasteel werd niet minder dan € 11.313 opgehaald, ruim boven het gedroomde doel van tienduizend euro.

De combinatie van gulle inbrengers, willige bieders, ijverige vrijwilligers en de onnavolgbare veilingmeester Frederik Baerveldt stond garant voor het succes waarop was gehoopt, maar dat natuurlijk toch in spanning was afgewacht. Om twee uur opende burgemeester Martijn Smit de veiling met een opwekkend woordje en twee uur later gaf de veilingmeester de laatste klap met de hamer en bedankte bestuurslid Lia Moote iedereen voor zijn inzet.


Burgemeester Martijn Smit opent de veiling.

Gevarieerd aanbod

Onder een aangenaam nazomerzonnetje waren zo’n honderd mensen bijeengekomen om te bieden op een bijzonder gevarieerd aanbod (niet zó gevarieerd trouwens dat er objecten werden geveild die van waarde zijn voor het museaal ensemble van het kasteel!). Zo bevatte de kavellijst niet alleen dinerbonnen en gesigneerde Ajax shirts, niet alleen Loosdrechts porselein en een dag er op uit in een klassieke Mercedes, niet alleen schilderijen en dozen van de nieuwe kasteelwijn Castello Sypesteyn, maar ook een kanonskogel en een kloostermop uit de ongebruikte bouwmaterialen van het kasteel, in bruikleen bij de koper tot hij bij een latere aanbouw aan het kasteel als eerste steen zal worden ingemetseld! Alles bij elkaar een veiling die niet gauw vergeten zal worden met als resultaat een bijzonder welkome steun voor de financieel benarde situatie van Sypesteyn.


Veilingmeester Frederik Baerveldt.

Hierbij de namen van de gulle gevers en van enkele personen die op andere wijze belangeloos hebben bijgedragen aan de veiling.

Gulle gevers:

Stichting SLOP, Aegon (hoofdsponsor Ajax), Boonstra Wijnen Hilversum, Bonnema Botenverhuur, Lucretia Hersbach-Bodingius, De Murrenhof, Gooische Zweefvliegclub, Restaurant Puur Smaeck in Hilversum, Fotografie Marjolijn Lamme, Ab Krook, Rob de Haan, Royal Asscher Diamond in Amsterdam, Imkerij ‘t Schuurtje, Frits Ham, Dekker en Nieuwenhuizen Huisschilders, Frederik Baerveldt, Bistro Robert in Bussum, Ingrid Janssen, Balletschool Trix den Adel, Will Kellerman, Van de Berg Carwash, Nico Ockhuisen, Restaurant Vlaar in ‘s-Graveland, Ottenhome in Kortenhoef, Eetcafé AnderZ, Bert Degenaar in Oud Zuilen. En dan waren er nog schenkers die niet met name genoemd willen worden.

Dank ook aan de mensen die belangeloos met werkzaamheden aan de veiling hebben bijgedragen: Burgemeester Martijn Smit, Veilingmeester Frederik Baerveldt, Drukkerij Bart ten Herkel met diverse drukwerk, Lilian Hummel van Notariaat Wijdemeren die controle uitoefende, de Heren Aalberts en Bijleveld uit Kortenhoef die perfect hebben gezorgd voor het bijhouden van de stand en de afwikkeling van de betalingen. En last but not least de vele vrijwilligers van Kasteel-Museum Sypesteyn die menig uurtje aan deze veiling hebben besteed.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
Frits Ham
auteur
Frits Ham
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief